Αιφνιδιαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης και νέο κάλεσμα για συγκέντρωση

BbertzvCMAAn87R

Από χτες Παρασκευή 13 Δεκέμβρη, οι πέντε αναρχικοί σύντροφοι Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Δημήτρης Πολίτης βρίσκονται σε απεργία πείνας και δίψας με σκοπό τη διατήρηση της κοινότητάς τους και την επαναφορά τους στην Α πτέρυγα των φυλακών. Οι σύντροφοι αυτοί όπως και οι σύντροφοι Γιάννης Ναξάκης, Μπάμπης Τσιλιανίδης βρίσκονται στα πειθαρχεία σε διαφορετικές πτέρυγες.

Λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ, περίπου 150 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σύντροφοι και συντρόφισσες εμφανιστήκαμε αιφνιδιαστικά στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Σολωμού, δηλαδή τον δρόμο που περνά ανάμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού, αντρικές και γυναικείες. Επί της Σολωμού βρίσκεται ακόμα ένα μπατσοτμήμα και το γραφείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Πορευτήκαμε επί της οδού Σολωμού πιάνοντας στον ύπνο τους μπλε μπάτσους των ΥΜΕΤ που φυλάνε το τμήμα και την φυλακή, κρατώντας ένα πανό που έγραφε “Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας και δίψας, κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος” και φωνάζοντας συνθήματα.

Αφού υποχωρήσαμε συντεταγμένα και πάλι πίσω στην Γρηγορίου Λαμπράκη πορευτήκαμε προς το πάρκο δίπλα στις φυλακές όπου και παραμείναμε για περίπου ένα τέταρτο φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης. Οι διμοιρίες ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο αργότερα, χωρίς όμως να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση προς τους συγκεντρωμένους.

Η κίνηση αυτή ήταν μια πρώτη αυθόρμητη ενέργεια, δίνοντας ένα μήνυμα προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους μπάτσους και κάθε πιστό υπηρέτη του εξουσιαστικού μηχανισμού πως κανένας αναρχικός σύντροφος δεν είναι μόνος, ακόμα κι όταν βρίσκεται έγκλειστος στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Θελήσαμε ακόμα να βρεθούμε έξω από τα τείχη δίνοντας δύναμη στους συντρόφους που μάχονται δυναμικά για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της κοινότητάς τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 15:00
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ