Χιλή: Η απαλλοτρίωση μιας τράπεζας τελείωσε με το θάνατο ενός συντρόφου, τη σύλληψη δύο και τη διαφυγή ενός

Χτες (11 Δεκέμβρη 2013) περίπου στις 9.30 π.μ., ο 26χρονος Sebastián Oversluij Seguel χτυπήθηκε θανάσιμα από σφαίρες όταν μαζί με άλλους συντρόφους ήταν έτοιμοι να κλέψουν ένα υποκατάστημα της Banco Estado στη λεωφόρο Estrella στην κοινότητα του Pudahuel. Ο Sebastian δολοφονήθηκε από τα πυρά του λακέ που προστάτευε την είσοδο της τράπεζας, δεχόμενος τουλάχιστον 6 σφαίρες.

Άλλοι δύο σύντροφοι, οι Alfonso Alvial (27 χρόνων) και Hermes Gonzalez (25 χρόνων), συνελήφθησαν στο ίδιο σημείο.. Οι συλληφθέντες σύντροφοι πέρασαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2013, από τον έλεγχο συλλήψεων [1] στο χιλιανό κέντρο (μη) δικαιοσύνης στις 16:00. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρκετοί χώροι ελέγχθηκαν εκ των οποίων και το σπίτι που ζούσαν οι γονείς του Sebastian.

Εκτός από αυτά τα γεγονότα, θέλουν να συνδέσουν τους συλληφθέντες συντρόφους με άλλες ληστείες που έγιναν αυτό το χρόνο στην ίδια περιοχή αλλά και σε άλλες δράσεις πολιτικού χαρακτήρα, επειδή είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια δράσεων αλληλεγγύης προς τους συντρόφους που τον τελευταίο καιρό ενεπλάκησαν στις δίκες της λεγόμενης “Υπόθεσης των Βομβών”.

Η υποστήριξη προς τους συντρόφους μας είναι απόλυτη. Μπορούμε να καταλάβουμε τις φρικτές στιγμές που θα περάσουν οι κοντινοί τους άνθρωποι. Επιχειρούμε να ενημερώσουμε τους συντρόφους σε όλο τον κόσμο για αυτό το νέο.

Η αλληλεγγύη και η αντιεξουσιαστική δράση να αγκαλιάσουν τους συντρόφους μας.
Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό!

Σύντροφος Sebastián Oversluij Seguel, παρών!
Σύντροφοι Hermes και Alfonso τα λέμε στο δρόμο!

Πηγή: non-fides

[1] Στην Χιλή, ο έλεγχος συλλήψεων είναι μια ακρόαση από την οποία περνούν όλοι οι συλληφθέντες εντός 24 ωρών από την σύλληψή τους, όπου ο δικαστής επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της σύλληψης και οι συλληφθέντες ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους.