Γαλλία: Ενημέρωση από την επιχείρηση “δωρεάν διόδια” ενάντια στη Vinci και όλων των αχρείαστων σχεδίων

Μετά τη διαδήλωση ενάντια στο αεροδρόμιο της Notre-Dame-des-Landes (Νάντη) στις 22 Φεβρουαρίου, έγινε κάλεσμα για δράσεις ενάντια στη βίαιη και άδικη καταστολή που διαδραματίστηκε.  [σημ.μτφ: εδώ το κάλεσμα από τη zad http://zad.nadir.org/spip.php?article2417 και εδώ https://resistra.espivblogs.net/2014/05/enimerosi-zad-22-fevrouariou/ μια ανάλυση για την 22 Φεβρουαρίου καθώς και όσων ακολούθησαν]

Το Σάββατο  17 Μαΐου 2014, ακτιβιστές από τη Λυών ανάγκασαν την Vinci να επιτρέψει δωρεάν διέλευση σε ένα από τα διόδιά. Μοιράστηκαν επίσης φυλλάδια ενάντια στη καταστολή των ακτιβιστών στη Notre-Dame-des-Landes και σε αλληλεγγύη με όσους/ες στηρίζουν τον αγώνα έναντια στο OL-Land. [σημ.μτφ: το σχέδιο OL-Land είναι ακόμη ένα αχρείαστο επιβαλλόμενο σχέδιο που βρίσκεται στην ίδια λίστα με το αεροδρόμιο στη Νάντη, το τραίνο υψίστης ταχύτητας μεταξύ Τορίνο-Λυών, τα ορυχεία στο Hambach Forest κ.ά . Το OL-Land  είναι ακόμη ένα σχέδιο της Vinci και αφορά τη δημιουργία ενός δεύτερου τεράστιου ποδοσφαιρικού σταδίου στη Λυών για να καλύψει την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα].

Στα αυτοκίνητα μοιράστηκαν επίσης φυλλάδια ενάντια στους αυτοκινητόδρομους Vinci και το σχέδιο OL-Land καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο για ένα ακτιβιστή θύμα της κατατολής για τις δράσεις του στη Notre-Dame-des-Landes και στη Décines (OL-Land) του οποίου η δίκη είναι σήμερα, 19 Μαΐου.

Στη φώτο διαβάζουμε "Ενάντια στη Vinci και τον κόσμο της. Δωρεάν διόδια!!! Ελλατώστε ταχύτητα!!! Αλληλεγγύη στους/στις αντιστεκόμενους/ες της  Notre-Dame-des-Landes. Ενάντια στο Ayraultport [σημ.μτφ: ένα γλωσσοπαίγνιο, Ayrault είναι ο πρώην υπουργός εσωτερικών και aeroport σημαίνει αεροδρόμιο] και στη Vinci".
Στη φώτο διαβάζουμε “Ενάντια στη Vinci και τον κόσμο της. Δωρεάν διόδια!!! Ελλατώστε ταχύτητα!!! Αλληλεγγύη στους/στις αντιστεκόμενους/ες της Notre-Dame-des-Landes. Ενάντια στο Ayraultport [σημ.μτφ: ένα γλωσσοπαίγνιο, Ayrault είναι ο πρώην υπουργός εσωτερικών και aeroport σημαίνει αεροδρόμιο] και στη Vinci”.
Πηγή: http://rhonenddl.wordpress.com/2014/05/18/le-lyonnais-contre-vinci-layraultporc-et-ol-land-au-pillage-vinci-de-vienne-17-mai-2014/