Ολλανδία: Συνεχίζεται η καταστολή με την πρόφαση των «απαγορευμένων» κειμένων

Στις 15 Μαΐου 2014 έγινε διαμαρτυρία σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Γιόκε Καβιάαρ που διώκεται για ηθική αυτουργία. Οι μπάτσοι ήταν προκλητικοί και επιθετικοί, προσήγαγαν έξι άτομα, τέσσερα εκ των οποίων επειδή κρατούσαν αφίσες με τα κείμενά της(!). Η λογοκρισία αυτή έγινε μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Άμστερνταμ. Φυσικά τα μέσα μαζικής εξημέρωσης για ακόμη μια φορά δεν ενδιαφέρονται για λογοκρισία που συμβαίνει εντός των συνόρων.webimg_3073_0

Κατά την διάρκεια της έφεσης που έγινε την Πέμπτη 15 Μαΐου ενάντια στην καταδίκη της Γιόκε η κατήγορος επιχειρηματολόγησε ότι η Γιόκε “δεν προσφέρει στο δημόσιο διάλογο”, ότι “δεν είναι πολιτικός” (υπονοώντας, άραγε, ότι δέχεται οι πολιτικοί να γράφουν αυτά που έγραψε η Γιόκε;) και πάνω από όλα, ότι “φέρεται σαν ακτιβίστρια”. Η κατήγορος απαίτησε ποινή έξι μηνών φυλάκισης (έναντι των τεσσάρων μηνών που ήταν η αρχική ποινή).

Όλα όσα είπε η κατήγορος ήταν πράγματι αληθινά: Η Γιόκε δεν προσφέρει στον δημόσιο διάλογο, γιατί ο δημόσιος διάλογος είναι ένα από τα πολλά όργανα, όπως είναι και τα μέσα ενημέρωσης, που κρατάνε τις εντυπώσεις ότι το δημοκρατικό καθεστώς της Ολλανδίας αγαπάει την ελευθερία, είναι ανεκτικό κ.λπ. Ο δημόσιος διάλογος απορρίπτει ανθρώπους όπως η Γιόκε που προσπαθούν να δείξουν την λάσπη κάτω από τις εντυπώσεις. Και άρα, πρέπει να φυλακιστεί. Φιμώνουν αυτές τις φωνές με μεγαλύτερη επιτυχία τα ίδια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία χωράς αν είσαι καταναλωτής, λευκός, ανήκεις στην μεσαία τάξη και άρα είσαι με ασφάλεια μέρος της δημόσιας τάξης και διαλόγου.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως, από την πλευρά του κράτους, είναι σημαντικό να φιμώσουν τις διαμαρτυρίες και να τις τραβήξουν εκτός της δημόσιας σφαίρας και πως η τρομοκρατία ενάντια στους μετανάστες/στριες πρέπει να εκτελείται στα κρυφά.

Το δικαστήριο της Γιόκε πήρε αναβολή για την Τετάρτη 28 Μαΐου στη 1:30μμ.

Πηγή: 13-september.nl