Ett brev från Joel – #FreeJoel

 

joel

“Ibland är det snabba svängar. Från att ena stunden vara glad för att det är min vecka med min son och vara på väg till fritids. Till att man sitter i en kall cell i Västberga anklagad till försök till dråp. Nu lite drygt två månader senare har dom snabba svängarna bytts ut till att mot en oändlig raksträcka på väg bort från min familj.

Breven hit fortsätter att komma in genom luckan till min cell. Varje brev eller kort får en att fly verkligheten en liten stund. Det är guld värt.

Jag kan inte nog tacka för allt stöd, alla brev och all inspiration. Till alla som på ett eller annat sätt varit där för mina söner, det betyder allt för mej.

Och till sist vill jag bara skriva tack till min sons mamma. Du är en verklig hjälte i ordets rätta mening. En enastående mor, en förebild och en klippa som givit mej stöd när jag vacklat. Tack för allt.

Jag älskar er. Keepers of the Faith.
Glöm inte Jock. Glöm inte heller de andra fångarna i Sverige”.

En uppdatering om Joels situation: Joel blev gripen den 20 december förra året och blev sedan häktad två dagar senare. Alla häktesförhandlingar har hållits stängda och samtliga häktesförhandlingar med undantag från det första har skett via videolänk, vilket betyder att Joel varken sett eller hört de kamrater som varit närvarande. Joel kommer inom kort att åtalas för mordförsök (höjt från dråpförsök). Han har blivit nekad att ha telefonkontakt men i nuläget får han träffa sin son och hans mamma, samt ytterligare en person. Besöken är alltid bevakade av vakter, det senaste mötet var bevakat av två vakter som ständigt var närvarande. Det är inte heller tillåtet att ha fysisk kontakt med honom under besöken.

Joel verkar trots de motgångar och omständigheterna ändå må bra. Under det senaste mötet som skedde i lördags uttryckte han tacksamhet över allt det stöd han får både från Sverige men även internationellt.

Fortsätt att skriva till Joel det betyder mycket för honom!