Αθήνα, 1 Φλεβάρη: Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην εθνικιστική φιέστα μίσους του νεοναζιστικού κόμματος της ΧΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην εθνικιστική φιέστα μίσους του νεοναζιστικού κόμματος της ΧΑ

Αθήνα [03:00] 15 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Αθήνα [00:40] Σχετικά με τον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα καθεστωτικές πηγές (skai.gr) στα πλαίσια του πάντα “έγκυρου” και “έγκριτου” ρεπορταζ τους αρχικά είχαν αναφέρει ότι ο διαδηλωτής αντιφασίστας χτυπήθηκε από άλλους αντιφασίστες! Οι δε μπάτσοι απέδωσαν τον σοβαρό τραυματισμό του σε δική του απροσεξία.
Αθήνα [00:38] Ο Kούρδος πολιτικός πρόσφυγας πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στη ΓΑΔΑ. Από καθεστωτικό μέσο ενημερωνόμαστε ότι”Αναμένεται να του αποδοθούν κατηγορίες για επίθεση στους αστυνομικούς”!
Αθήνα [00:38] Ο τραυματίας με σπασμένα δόντια και τραύματα στο κεφάλι από χτυπήματα. Toν ακολουθούν 15 ένοπλοι μπάτσοι παντού στους διαδρόμους.
Αθήνα [Φωτογραφίες] Στον ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχει συγκεντρωμένο οπτικό υλικό από την σημερινή αντιφασσιτική συγκέντρωση και την κατάστολή που δέχθηκε link
Αθήνα [22:50] Δυο φωτογραφίες του φασίστα αρχιδιμοιρίτη Δαρείου Λικιαρδόπουλου που έκανε επίθεση με τη διμοιρία του μέχρι και μέσα στον ηλέκτρικό. Ο Δαρείος Λυκιαρδόπουλος υπήρξε το 1998 μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στη δίκη των φασιστών για την δολοφονική επίθεση στον τότε φοιτητή και μέλος των ΕΑΑΚ (παραταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στα πανεπιστήμια)Κουσουρή, στην οποία είχε καταδικαστεί και ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής, και είναι γνωστός για την μανιασμένη κατασταλτικη δράση του σε όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις. H δεξιά φωτογραφία που ο Δαρειος φαίνεται να χτυπά φωτορεπορτερ είναι από το 2010 φωτογραφια
Αθήνα [22:25] Απο ενημέρωση αντιφασιστών-αλληλέγγυων που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ δηλώνεται ότι νεαροί σε ηλικία προσαχθέντες καταγγέλουν οτι Δελτα προσπαθούσαν να τους πατήσουν με μηχανές.
Αθήνα [22:15] Εισβολη της ΟΠΚΕ με οπλα στο ακτινολογικο του Γεννηματας οπου βρισκεται για εξετασεις ο τραυματιας. Οι γιατροι φωναζουν να φυγουν οι μπάτσοι.
Αθήνα [22:00] Η υποτιθέμενη απαγορευμένη από το κράτος πορεία της Χρυσής Αυγής έγινε. Έληξε πριν από λίγο. Την ίδια ώρα που τα κρατικά σκυλιά με ισχυρές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει, περιορίσει και χτυπήσει την συγκεντρωση των αντιφασιστών με απολογισμό εως τώρα: 1 τουλάχιστων σοβαρά τραυματία να έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο και δεκάδες προσαγωγές.
Αθήνα [21:44] Να σημειώσουμε για ακόμη μια φορά ότι ειναι ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ των μπάτσων να μετατρέπουν σε σύλληψη τους προσαχθέντες που έχουν κακοποιήσει για να “αιτιολογήσουν” βαρβαρότητες.
Αθήνα [21:44] Επείγον: Η συνέλευση Κατειλημμένων προσφυγικών καλεί κόσμο ΤΩΡΑ στο νοσοκομείο Γεννηματα που βρισκεται ο τραυματιας αντιφασιστας.Εχει ανακοινωθει η σύλληψη του!
Αθήνα [21:30] Από καθεστωτικό πληροφορούμαστε ότι “Οι συγκεντρωμένοι στη Ρηγίλλης χρυσαυγίτες πραγματοποιούν ανενόχλητοι πορεία αυτήν την στιγμή προς τον Ευαγγελισμό, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.”
Αθήνα [21:20]Σχετικά με τον αντιφασίστα τραυματία που νοσηλεύεται: Ένοπλοι ΟΠΚΕ με το δάχτυλο στη σκανδάλη έξω από την πόρτα που είναι ο τραυματίας “επειδη η κατάσταση είναι έκρυθμη”
Αθήνα [21:09] Σύντροφος που χτυπήθηκε στην αντιφασιστική απο ΜΑΤ βρισκεται στο Γεννηματα με τραύματα στο κεφάλι. Στο νοσοκομείo βρίσκονται σύντροφοι και μπάτσοι. Ενημέρωση από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών
Αθήνα [21:04] “Mολις ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα του μετρο οτι εκκενώνουν το σταθμό Μοναστηράκι. Kλειστό κ το Μεταξουργείο”
Αθήνα [21:02] Οι μπάτσοι κυνηγούν τους διαδηλωτές στις πλατφόρμες του μετρό. Οι διαδηλωτές τρέχουν στις ράγες του μετρό για να ξεφύγουν. Φωτογραφία
Αθήνα [21:00] Υπάρχει αναφορά για τραυματία αντιφασίστα. Ο τραυματίας σύντροφος έχει σπασμένα δόντια και τραύματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα. Οι μπάτσοι βρίσκονται στο νοσοκομειο.
Αθήνα [20:57] Προσαγωγές τώρα ΚΑΙ στην πλατεία Συντάγματος. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πραγματικά πολλές μονάδες καταστολής από τη πλ. Συντάγματος εως το Μοναστηράκι!
Αθήνα [20:56] Στην Ερμού μόλις ήρθαν 2 κλούβες για να παραλάβουν τους προσαχθέντες.
Αθήνα [20:55] Σε κάθετο της Ερμού τώρα έγιναν ακόμη 3 προσαγωγές από μπάτσους της ομάδας ΔΕΛΤΑ
Αθήνα [20:50] Πίσω από σταθμό του Μετρό Μοναστηράκι έχουν γίνει περίπου 25 προσαγωγές. Δόθηκε εντολή να προσαχθεί φωτορεπόρτερ που φωτογράφιζε το συμβάν. via Kinimatini
Αθήνα [20:43] Προσαγωγές μέσα στο σταθμό στο ΜοναστηράκιΦωτογραφία 1 και Φωτογραφία 2
Αθήνα [20:37] Μπάτσοι μπούκαραν στο μετρό στο Μοναστηράκι! Έχουν εγκλωβιστεί πολλοί σύντροφοι!
Αθήνα [20:27] Ο κόσμος έχει αραιώσει από τη πλ.Μοναστηρακίου.
Αθήνα [20:26] Πετροπόλεμος τώρα με τους μπάτσους στη πλ.Μοναστηρακίου η οποία έχει περικυκλωθεί από ΜΑΤ.
Αθήνα [20:15] Αναφέρθηκε προσαγωγή 5 ατόμων από την Καραγιώργη Σερβίας, τους πάνε ΓΑΔΑ.
Αθήνα [20:12] Τρια στενά κάτω από τη πλ.Μοναστηρακίου χτυπήθηκε φασιστας. Ο φασίστας κουβαλούσε μαχαίρι.
Αθήνα [19.55] 2 διμοιρίες Μητροπόλεως και Αιόλου
Αθήνα [19.54] ΜΑΤ ακολουθούν τους διαδηλωτές προς Μοναστηράκι Φωτογραφία
Αθήνα [19:49] Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί στη πλατεία στο Μοναστηράκι
Aθήνα [19:49] Χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ σύντροφος έξω από τα ξενοδοχεία, αναμένεται ασθενοφόρο
Aθήνα [19:47] Kατεβαίνουν τουλάχιστον 4 διμοιρίες προς Μοναστηράκι τώρα
Aθήνα [19:44] ΜΑΤ κατεβαίνουν Μητροπόλεως
Aθήνα [19:41] Ο κόσμος μαζεύεται στη Φιλελλήνων, τα ΜΑΤ ακολουθούν
Aθήνα [19:40] Οι αντιφασίστες πηγαίνουν από Μητροπόλεως προς Μοναστηράκι. Τους ακολουθουν μπάτσοι. Στη πλ.Συντάγματος φαίνεται να έχει απομείνει ελάχιστος κόσμος.
Aθήνα [19:39] Τραυματίας στο Σύνταγμα τώρα Φωτογραφία
Aθήνα [19:35] Δακρυγόνα στο Σύνταγμα, ο κόσμος μαζευέται Φιλελλήνων. Περικυκλωμένη η πλατεία από όλες τις πλευρές από μπάτσους.
Αθήνα [19:28] Οι μπάτσοι επέτρεψαν την κυκλοφορία αυτοκινήτων γύρω από την πλατεία Συντάγματος
Αθήνα [19:05] Αντιφασιστική περίπολος στους δρόμους του παγκρατίου, εθεάθει πριν λίγη ώρα. Περισσότεροι από 50 σύντροφοι με τρικάκια δείχνουν σε ποιους/ες ανήκουν οι δρόμοι κι οι γειτονιές. Φασίστες άφαντοι, μπάτσοι αρκετοί αλλά ….απόμακροι. Η κατεύθυνση των συντρόφων ήταν επί του άξονα της Υμηττού με ρότα προς Καισαριανή
Αθήνα [18:59] Οι μπάτσοι φοράν μάσκες και έχουν παραταχτεί σε ετοιμότητα. Ο κόσμος σιγά σιγά γίνεται περισσότερος και δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει στο σημείο.4 διμοιρίες ΜΑΤ. Ο κόσμος έχει κάνει αλυσίδα.
Αθήνα [18:49] Αναφορές για περίπου 1000 συγκεντρωμένους αντιφασίστες αυτή την στιγμή στο Σύνταγμα
Αθήνα [18:46] Ξαφνική ένταση όταν διμοιρίες πλησίασαν απο Β. Σοφίας
Αθήνα [18:43] ΜΑΤ στο Σύνταγμα Φωτογραφία
Αθήνα [18:37] Φωτογραφία από πανό στο πάνω μέρος της πλ. Συντάγματος(μπροστά από τη βουλή) “Το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη και η μπότα του λιμενικού δολοφονούν ανθρώπους της τάξης μας – Αναρχικοί για την κοινωνική απελευθέρωση ” Φωτογραφία
Αθήνα [18:31] Φωτογραφία από την αντιφασιστική συγκέντωση στη πλ.Συντάγματος τώρα Φωτογραφία
Αθήνα [18:29] Συμπλοκή στο φανάρι στο τέρμα Πατησίων μεταξύ φασιστών και οπαδών του Αθηναικού. Οι φασίστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας προς τον ηλεκτρικό.
Αθήνα [18:23] Ερμού, κάθε στενό μπάτσοι και ασφαλήτες. Στο στενό του υπουργείου ΜΑΤ
Αθήνα [18:15] Πανό:”ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΊΣΟΥΜΕ- Αντιφασιστικά μέτωπα παντού – μαζικά και κοινωνικά -Αντιεξουσιαστική Κίνηση”Φωτογραφία
Aθήνα [16:42] Επίθεση σε φασίστες στον Ευαγγελισμό
Aθήνα [16:42] ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!πριν λιγο…Κοντα στο σταθμό ησαπ (Νέα Ιωνία) ισοπεδώθηκαν ξυρισμένοι από οπαδούς (δεν κατάλαβα ποιάς ομάδας) . Στο δρόμο σπορπισμένα φασιστοτρικάκια, σχισμένες φασιστοσημαίες και αίματα από φασίστες. Παρέλαβε το 166 έναν λιπόθυμο, οι “συναγωνιστές” του έγιναν καπνός. (από Ανοιγουμε Την Πηγαδα Του Μελιγαλα 2)
[Πηγές]

athens imc – radio98fm – #ImiaAntifa14 – #antireport – άμεση ενημέρωση από συντρόφους από το δρόμο

One thought on “Αθήνα, 1 Φλεβάρη: Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην εθνικιστική φιέστα μίσους του νεοναζιστικού κόμματος της ΧΑ”

Comments are closed.