Πρωτοχρονιά 2013/2014: Διεθνής διαδήλωση θορύβου μέσα και έξω από τα κελιά, τις φυλακές και τα κέντρα κράτησης όλου του κόσμου.


Διεθνής Διαδήλωση Θορύβου μέσα και έξω από τα κελιά, τις φυλακές και τα κέντρα κράτησης όλου του κόσμου.

   Η εκδήλωση αυτή είναι εμπνευσμένη από το βορειοαμερικάνικο κάλεσμα για μια μέρα δράσεων ενάντια στις φυλακές την Πρωτοχρονιά του 201mr_ima_punch_the_wall_by_im_just_me_7-d5qs9ej0/2011, το οποίο επαναλήφθηκε το 2011/2012 καθώς  και την χρονιά που μας πέρασε και παραμένει σχετικά αμετάβλητο: Οι διαδηλώσεις “Θορύβου”έξω από τις φυλακές, σε ορισμένες χώρες, αποτελούν αδιάλειπτη  παράδοση.  Ένας τρόπος για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που βρίσκοντα φυλακισμένοι κατά τη διάρκεια του νέου έτους, να θυμηθούμε εκείνους/-ες που αιχμαλωτίστηκαν από το κράτος. Μια διαμαρτυρία θορύβου σπάει την απομόνωση και την αποξένωση των κελιών που φτιάχνουν οι εχθροί μας, όμως δεν πρέπει να σταματά εκεί.

   Η φυλακή έχει μια μακρά ιστορία στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα,αποτελεί μια από τις πιο αρχαϊκές μορφές παρατεταμένων βασανιστηρίων και τιμωρίας. Έχει χρησιμοποιηθεί για να να βασανίζει και να αργοσκοτώνει τους ανεπιθύμητους –παραβατικούς, κατά την άρχουσα τάξη– που δεν έχουν καμία ανάγκη να “χωρέσουν” εντός του προκαθορισμένου καλουπιού της κοινωνίας.

   Η φυλακή δεν χρησιμεύει μονάχα ως θεσμικό ίδρυμα αλλά ως ολόκληρος μηχανισμός, που έχει κατασκευαστεί και επεκταθεί απ’ έξω, εκτός των τειχών της φυλακής. Οι εχθροί μας, μέσω του ίδιου του καθορισμού της καθημερινότητάς μας ως φυλακή, εκδηλώνονται σε πολλά και διάφορα σημεία, με τις τράπεζες που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη των φυλακών (όπως οι Wells Fargo, Bank of America, BNP Paribas, Bank of the West, και Barclays), με τις εταιρίες εργολαβίας που αναλαμβάνουν την επέκταση των φυλακών (όπως οι Bergelectric Corporation, SASCO Electric, Engineered Control Systems, MacDonald Miller Facility SLTNS και Kane MFG Corp.), τους επενδυτές επέκτασης των φυλακών (όπως οι Barclays Intl. και Merrlin Lynch) μέχρι και τους μπάτσους και τους φρουρούς που κρύβονται πίσω από τις υπηρεσιακές ταυτότητες τους και την εξουσία που τους δίνει το κράτος.

   Η αλληλεγγύη δεν είναι μονάχα μια έκφραση της προσωπικής μας επαναστατικής ποίησης η οποία ορίζεkitso1ται από μια ολοένα αναπτυσσόμενη αναρχική ανάλυση αλλά είναι επίσης έκφραση των δράσεων που τίθενται σε εφαρμογή εντός του κοινωνικού πολέμου καθημερινά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε σε άλλους που έχουν μια ορισμένη αμοιβαία κατανόηση του κόσμου των φυλακών και των συνθηκών που αυτός δημιουργεί, να θυμηθούν αυτή τη μέρα, να τη σημειώνουν στα ημερολόγιά τους. Για να εντοπίσουμε τα σημεία της επίθεσης. Για να μην περιοριστούμε μόνο σε μια διαδήλωση θορύβου, αλλά σε πολλαπλασιαζόμενες δράσεις αυτόνομες μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο σπάμε την τετριμμένη αντίληψη στην οποία αυτοπαγιδευόμαστε εξαιτίας της εσωτερίκευσής μας

   Για όλους τους συντρόφους, όσους γνωρίζουμε και εκείνους που δεν έχουμε γνωρίσει ακόμη γιατί αν και δεν έχουμε συναντηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργούμε με πολιτική συγγένεια μεταξύ μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται,όχι μόνο εκτός αλλά και εντός των τειχών. Η φυλακή δεν είναι το τέλος, αλλά μια συνέχεια. Μέσα από ατομικές και συλλογικές στιγμές εξέγερσης, και με όσες μεθόδους μπορεί κανείς να βρει.

   Σαν τη φωτιά, η οργή μας πρέπει να εξαπλωθεί.
Ενάντια σε κάθε φυλακή και τον κόσμο που τις διατηρεί.

Για τον κοινωνικό πόλεμο.

Αλληλεγγύη σε όσους και όσες είναι στα κελιά τούτη τη στιγμή

πηγή: anarchistnews dot org