Πρωτοχρονιά 2013/2014: Διεθνείς διαδηλώσεις έξω από τις φυλακές

Καλέσματα για συγκεντρώσεις έξω από φυλακές

pave

και ιδρύματα κράτησης τη παραμονή Πρωτοχρονιάς

Ελλάδα : Συγκεντρώσεις έχουν καλεστεί έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και Λάρισας

Καλέσματα για τις φυλακές Κορυδαλλού έχουν γίνει από:Οι ανάσες των λύκων, Κ*ΒΟΞ , Αναρχικοί

Ακολουθούν τα καλέσματα:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς έξω απ’ τις φυλακές!korydallos_2013h2qpif
Παντού, απ’ τα κέντρα απέλασης ως τα ποινικά κολαστήρια!

Οι διαδηλώσεις θορύβου μπροστά σε φυλακές αποτελούν αδιάλειπτη παράδοση κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου· είναι ένας τρόπος να θυμόμαστε τους αιχμαλώτους του κράτους, να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους έγκλειστους ανθρώπους.

Θα πραγματώσουμε και φέτος τις διαμαρτυρίες μας είτε έξω από φυλακές είτε μπροστά σε κέντρα μεταγωγών –όπου οι κρατούμενοι απειλούνται με απέλαση επειδή έχουν πλαστά έγγραφα ή δε διαθέτουν καν χαρτιά– γιατί θέλουμε να έρθουμε κοντά μεταξύ μας ώστε να σπάσουμε τη μοναξιά και την απομόνωση.

Αυτό το σύστημα φυλακών δεν είναι αναμορφώσιμο γιατί είναι λάθος απ’ τα θεμέλιά του, εδώ και παντού. Δε διαμορφώνει καλύτερους ανθρώπους ούτε συμβάλλει στην επίλυση κοινωνικών αντιθέσεων. Η κυρίαρχη συμπαράθεσή μας, η οποία βασίζεται στο σκεπτικό της αντιπαλότητας και στην αδικία, χώνει ανθρώπους σε κελιά ή τους απελαύνει αφενός για ν’ απαλλαγεί απ’ οτιδήποτε κρίνει ως προβληματικό κι αφετέρου για να εκφοβίσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους κι όσες αναζητούν τη λευτεριά απεγνωσμένα.

Είτε φυλακίζονται άνθρωποι επειδή πιθανώς λήστεψαν ή κατέστρεψαν κάποια περιουσία, ή ακόμα κι επειδή απέφυγαν τα ναύλα, είτε σαπίζουν άνθρωποι σε κρατητήρια επειδή εγκατέλειψαν τη χώρα προέλευσής τους λόγω έλλειψης προοπτικής ή από φόβο δίωξής τους – όλο αυτό το πράγμα έγκειται σ’ ένα και μόνο γεγονός: την ύπαρξη κυρίαρχων κανόνων που καθορίζουν τι ’ναι λάθος και τι ’ναι σωστό, τι πρέπει να προστατεύεται και τι πρέπει να ποινικοποιείται. Μιλάμε για νόμους και διατάξεις που αποφασίζονται από μερικές μόνο κεφαλές, στις οποίες υποχρεώνονται άλλοι να σκύβουν το κεφάλι. Πρέπει να τα σπάσουμε με αυτήν τη λογική της ποινικοποίησης και του συνακόλουθου εγκλεισμού. Γι’ αυτόν το λόγο, προτάσσουμε πως η κατάργηση κάθε εξαναγκαστικού θεσμού μπορεί να συμβεί μονάχα μέσα από μια διαδικασία που θ’ ανατρέψει το πραγματικό υπάρχον στην ολότητά του, προκειμένου να καταστεί εφικτός ένας κόσμος χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ανεξάρτητα απ’ το πού βρίσκεστε, συγκεντρωθείτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπροστά από φυλακές, κάντε θόρυβο και κατεβείτε στους δρόμους για να εκφράσετε την ιδέα ενός κόσμου απαλλαγμένου από κάθε κυριαρχία και εξαναγκασμό. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την αλληλεγγύη μας και την αλληλοβοήθεια για να γκρεμίσουμε συθέμελα όλα αυτά τα τείχη.
Θέλουμε έναν κόσμο χωρίς τείχη και χωρίς σύνορα.
Θ’ αγωνιστούμε μαζί: ΜΕΧΡΙ ΝΑ ’ΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΕΥΤΕΡΟΙ.

Αναρχικές και αυτόνομες ατομικότητες και ομάδες

Aθήνα: Συγκέντρωση στις Φυλακές 31.12.2013

Πρωτοχρονιατικη Συγκέντρωση στις Φυλακές Κορυδαλλου

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, 23:30

 

  ***

 

final-afisaΟι φωνές μας δε θα πάψουν να υψώνονται και να περνούν μέσα από τους τοίχους και τα κάγκελα της φυλακής, να ενώνονται με τις φωνές αυτών που βρίσκονται στα κολαστήρια του κράτους και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Θα δυναμώνουν μέχρι αυτοί οι τοίχοι να γκρεμιστούν.

 

 

 

 

 

UK: Παραμονή Πρωτοχρονιάς έξω από τις φυλακές του Horfield, στο Μπρίστολ και  των Pentonville και Hollway στο Λονδίνο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διαδήλωση θορύβου έξω απο τις φυλακές του Horfield
bristolΑνταποκρινόμενοι στο Διεθνές κάλεσμα για Διαδηλώσεις Αλληλεγγύης έξω από τις Φυλακές την Πρωτοχρονιά, ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός του Βristol (Bristol Anarchist Black Cross)καλεί σε διαδήλωση που συμπέφτει με την πρωτοχρονιά και θα θυμίσει σε όσους και όσες κρατούνται στα κελιά ότι δεν θα είναι μόνοι ποτέ και ποτέ δε θα τους ξεχάσουμε!
Πρωτοχρονιάτικη διαδήλωση Θορύβου έξω απο τις φυλακές Horfield
Έξω απο τη φυλακή Horfield
Συνάντηση 7:30PM @ St. Andrews Park

 

 

 

Θα ξεκινήσουμε από το HMP Pentonville  8.00μμ για να καταλήξουμε στο Hollway στις 9.30μμlondon

Φέρτε μαζί σας ότι μπορεί να κάνει θόρυβο!
Ξεκινάμε από:HMP Pentonville, Caledonian Rd, London N7 8T

 

 

 

 

 

 

USA: Παραμονή Πρωτοχρονιάς έξω από τις φυλακές του Metropolitan Correction Center, στο Manhattan, Νew York

cook_county_jail_nye_noise_demoΤη πιο θορυβώδη νεουρκέζικη νύχτα του χρόνου (στη Νέα Υόρκη, έλα να (μας) βοηθήσει να θυμίσουμε στους κρατούμενους/ ότι δεν είναι μόνοι/-ες.

Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός της ΝΥ, στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος για διαδηλώσεις θορύβου έξω από τις φυλακές, ζητά από το κόσμο να ενωθεί μαζί μας έξω από το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο (Metropolitan Correctional Center-MCC) στο Manhattan. Έλα, μην  ενδίδεις στις αρχές και κάθε λογής τεχνάσματα, μίλα κατάμουτρα στην  εξουσία και έλα να σταθούμε χέρι-χέρι με συντρόφους. σταθούμε χέρι με χέρι με συντρόφους και να δείξουμε την άμεση αλληλεγγύη μας σε εκείνους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του τείχους.
Το κράτος, με την ευρεία έννοια, στοχοποιεί αναρχικούς σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό. Αυτό θα είναι ταυτόχρονα διαμαρτυρία και γιορτή. Ας τους δείξουμε για ακόμη ένα βράδυ ότι ποτέ δεν φοβηθήκαμε.

 

 

 

Πηγές: athens imc , NYC Anarchist Black Cross , Contra InfoPrisoner Support Bristol ABC