Ισπανία, Μαδρίτη: κοινό μέτωπο κατά της καταστολής – Κάλεσμα

1

Είναι μακρύς ο δρόμος που βρίσκεται μπροστά μας,

κάνουμε κάλεσμα για την οργάνωσή μας

με σκοπό την αντίσταση

                                                                                                        

Αφίσσα: Κόντρα στην καταστολή τους, η δική μας αντίσταση! Πορεία 8 Φεβρουαρίου στις 19.00 Θιμπέλες (Cibeles) – Γραν Βία (Gran Vía) – Πλάθα δε Εσπάνια (Plaza de España)

 

Χωρίς φόβο, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη

Τους τελευταίους μήνες η πόλη της Μαδρίτης έχει βιώσει πολλά χτυπήματα καταστολής. Όλος ο κόσμος είδε τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία, με πρωτεργάτη την Cristina Cifuentes(η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο τοπικό συμβούλιο), έχει εξαπολύσει ένα “κυνήγι μαγισσών”, μια αστυνομική επιχείρηση βασισμένη στην αδιάκριτη  πολιτική σύλληψη νέων αντιφασιστών, φεμινιστών κι επαναστατών.

  Δυστυχώς, οι αγωνιστές της Μαδρίτης συμμετέχουμε ολοένα και συχνότερα σε διαμαρτυρίες που καταλήγουν με τα χέρια της αστυνομίας γεμάτα αίμα, εικόνες πόνου και εγκληματικής καταστολής που έχουμε δεί στους δρόμους και στις ειδήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταπατηθεί θεμελιώδη δικαιώματα όπως της οργάνωσης, της συγκέντρωσης και της διαμαρτυρίας την ώρα που οι πραγματικοί εγκληματίες πλουτίζουν σε βάρος μας.

  Δεν είναι τυχαία αυτή η έκρηξη βίας του κράτους ενάντια σε όσους αγωνίζονταν, αγωνίζονται και θα αγωνίζονται. Η καπιταλιστική κρίση έχει ήδη επιλέξει τα θύματά της κι όσοι αγωνιζόμαστε εναντίον αυτού του σχεδίου μπαίνουμε αυτομάτως στην μπούκα του κανονιού. Οι έλεγχοι, τα γκλόμπ, τα πρόστιμα και οι συλλήψεις είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσεται. Σ’όλα αυτά φωνάζουμε: Δε μας τρομάζετε! Η καταστολή είναι ο τρόπος που έχουν για να προστατεύουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, για να μας τρομοκρατούν και να μας ελέγχουν, για να μας δέσουν στα γρανάζια του συστήματος εκμετάλλευσης και να πετύχουν την πληρωμή της κρίσης τους με το δικό μας ιδρώτα και τη δική μας δυστυχία.

  Ούτε είναι τυχαία η παρούσα συζήτηση του επονομαζόμενου “νόμου της φίμωσης” που αποσκοπεί στην ισχυροποίηση των κατασταλτικών θεσμών ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να πνίγουν και να επιτίθενται κατά των λαϊκών συμφερόντων.

  Αυτή είναι η κληρονομία της δικτατορίας του Φράνκο, μια άρχουσα τάξη που βάζει με το έτσι θέλω τις δικές της επιθυμίες πάνω από τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, μια εξουσία που δε σταμάτησε ποτέ να καταστέλλει όσους αγωνίζονται κι η οποία τώρα, που όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις καταστάσεις που βιώνουμε, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο αφού η καταστολή, το ξύλο, τα πρόστιμα κι η φυλακή ήταν πάντα το τίμημα που πλήρωναν όσοι δε σταμάτησαν ποτέ να αγωνίζονται. Δε ξεχνάμε όσους πέρασαν ή περνούν τις μέρες και τις νύχτες τους στις φυλακές της εξουσίας λόγω της αγωνιστικής τους παρουσίας.

  Αλλά είμαστε εμείς, οι εργάτες, οι φοιτητές, οι άνεργες,τα θύματα των εξώσεων και της εκμετάλλευσης, οι παράνομοι και οι αντιφρονούντες ενός συστήματος σε αποσύνθεση, εκείνοι που πιστεύουμε σ’έναν καλύτερο κόσμο και που θ’αλλάξουμε το τωρινό.

  Η Μαδρίτη είναι ενωμένη κατά της καταστολής. Απέναντι στην καταστολή τους, καλούμε να κατέβει ενωμένη η Μαδρίτη των αγωνιστών, η Μαδρίτη των εργατών και του λαού, η Μαδρίτη της επανάστασης, του αντιφασισμού και του φεμινισμού. Η Μαδρίτη του “Δε θα περάσουν!”  (No pasarán).

  Γιατί πιστεύουμε ότι η μάχη είναι ο μόνος δρόμος, και δε θα σταματήσουμε μέχρι να καταστρέψουμε τη συνθήκη της αδικίας, μέχρι οι πραγματικοί εγκληματίες, αυτοί που κλέβουν, εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν το λαό να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Σήμερα κάνουμε κάλεσμα για να βγούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε την άμεση ακύρωση του νόμου της φίμωσης καθώς και όλων των νόμων που περιορίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα. Απαιτούμε εκείνοι που ασκούν τη βία της εξουσίας, δηλαδή η αστυνομία, να φύγει από τους δρόμους και να σταματήσει να καταστέλλει το λαό. Και τέλος δε ξεχνάμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είτε εκτίουν ποινές φυλάκισης είτε περιμένουν να τους ανακοινωθεί η ποινή, για τους οποίους ζητάμε γενική αμνηστία.

  Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς γι’αυτό και κάνουμε κάλεσμα για την οργάνωση βάση ενός σχεδίου αντίστασης κατά των κινήσεων ενός κράτους που μόνη του μέριμνα έχει την διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και για την συνεπακόλουθη μετατροπή της κοινωνίας μας σε ένα κόσμο πιο δίκαιο, ελεύθερο κι ισότιμο.

Η Μαδρίτη ενωμένη κατά της καταστολής

Χωρίς φόβο, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη.

 

Πηγή: lahaine.org