Ολλανδία: Ενημέρωση από τη Γιόκε Καβιάαρ για την έκβαση του δικαστηρίου σχετικά με τα απαγορευμένα κείμενα

Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για την Γιόκε Καβιάαρ, κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία με βάση κείμενα που είχε γράψει.

Δεν καταδικάστηκε για όλα τα κείμενα για τα οποία είχε αρχικά κατηγορηθεί από την Δημόσιο Κατήγορο και το δικαστήριο μείωσε την ποινή σε δύο μήνες φυλάκιση με έναν χρόνο αναστολή.

Η ποινή μπορεί να είναι χαμηλότερη από την αρχική των τεσσάρων ή έξι μηνών που απαιτούσε η κατήγορος, αλλά δεν παύει να είναι μια μορφή κρατικής βίας ενάντια στην Γιόκε και όσους/όσες αντιστέκονται.

Οι υποστηρικτές και υποστηρίκτριές της δεν θα επιτρέψουν να περάσει έτσι. Ο αγώνας συνεχίζεται εντός και εκτός δικαστηρίου, με δράσεις αλληλεγγύης ενάντια στις τακτικές του Ολλανδικού κράτους.

Τα “απαγορευμένα” κείμενα της Γιόκε έχουν αναρτηθεί στους πολιτικούς χώρους της πόλης του Άμστερνταμ και έχουν αναδημοσιευθεί σε ιστοτόπους. Η Γιόκε δεν έχει καμία πρόθεση να σωπάσει και είναι σημαντικό να μην μείνει μόνη της. Είναι σημαντικό τα λόγια της και τα λόγια όσων ενοχλούν το κράτος να μοιραστούν παντού και να συνεχίσουν να μοιράζονται. Ας γίνουν βάρος στα κεφάλια των πολιτικών, των μπάτσων και των δικαστών. Ας αυξηθεί η αντίσταση στην καταπίεση, στην καταδίωξη όσων υψώνουν κεφάλι και στις απελάσεις των μεταναστών/τριων.

Πηγή: 13-september.nl
Περισσότερα για την υπόθεση: Τέσσερις μήνες φυλάκιση για ηθική αυτουργία,
Συνεχίζεται η καταστολή με την πρόφαση των «απαγορευμένων» κειμένων.