Αμβούργο, Γερμανία: Άγριες διαδηλώσεις και συγκρούσεις ενάντια στα σύνορα και τους προστάτες τους

Έπειτα από την άγρια επίθεση μπάτσων σε συγκέντρωση προσφύγων από τη Lampedusa και αλληλέγυων στο Rathausmarkt του Αμβούργου την Πέμπτη 5 Ιουνίου, εκατοντάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους του St. Pauli την Παρασκευή το βράδυ.

Μια μεγάλη “παράνομη” διαδήλωση με σχεδόν 1000 διαδηλωτές ξεκίνησε στις 20:00 στο νέο Pferdemarkt και πορεύθηκε στην οδό Schulterblatt. Γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στο κράτος και τα σύνορα στους τοίχους, στις τράπεζες και στα μαγαζιά. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και πυροτεχνήματα για να προκαλέσουν θόρυβο.

Όταν οι μπάτσοι εμπόδισαν τη διαδήλωση, οι διαδηλωτές/τριες χωρίστηκαν και βρέθηκαν αργότερα σε διάφορες ώρες και μέρη της περιοχής. Υπήρχαν αρκετές διαδηλώσεις την ίδια στιγμή. Το γραφείο του SPD στο St. Pauli δέχθηκε επίθεση ενώ η είσοδος του σπιτιού του “Γερουσιαστή δικαιοσύνης” του Αμβούργου στη Brigittenstraße καταστράφηκε. Στήθηκαν αρκετά οδοφράγματα και έγιναν επιθέσεις σε μπάτσους. Αυτά είναι μερικά νέα από τη νύχτα.

Οι μπάτσοι δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν την κατάσταση. Ήταν ευχάριστο που είδαμε αρκετές πρωτοβουλίες σωστά προετοιμασμένες.

Ούτε σύνορα! Ούτε κράτος!
Για πολλές ανεξέλεγκτες νύχτες του καλοκαιριού!
Και όπως διαβάσαμε σε ένα φρεσκοβαμμένο τοίχο στο St. Pauli:
“Για την κοινωνική επανάσταση!”

Φωτογραφίες και πηγή: http://non-fides.fr/?Hambourg-manifestations-sauvages
dsc_0027-1024x680-small-4abf3 dsc_0037-small-8bc10 dsc_00361-1060x704-small-c83dfLampedusa-Demo in Hamburg