Spain: Leon – Δολοφονία περιφερειάρχη από μέλος του κυβερνώντος κόμματος

Ισπανία, Leon
Δολοφονία της  Isabel Carrasco, περιφερειάρχη της  Leon.
Πριν από μερικές μέρες η María Montserrat González Fernández, 58 ετών, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Partido Popular  (αντίστοιχο της ΝΔ), πυροβόλησε και σκότωσε την Isabel Carrasco, περιφερειάρχη της περιοχής Leon και μέλος του ίδιου κόμματος. Σαφώς και δεν πρόκειται για μια επαναστατική πράξη, γι’αυτό και δεν επιλέγουμε να μεταφέρουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση και τα κίνητρα της δολοφονίας.

Είναι, ωστόσο, ενδιαφέρον ότι από την στιγμή της αποκάλυψης της δολοφόνου, το συγκεκριμένο γεγονός μετατράπηκε σε αφορμή για την αύξηση της καταστολής. Ο υπουργός εσωτερικών Jorge Fernández Díaz δήλωσε ότι το υπουργείο εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης θα προωθήσουν νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που θα τους επιτρέπουν να καταστέλλουν αυτό που ονόμασε “ανάληψη ευθύνης και προτροπή σε μίσος”.  Αναφέρεται προφανώς στα σχόλια, κυρίως πανηγυρικά, που εμφανίστηκαν σε διάφορα μπλογκ και άλλες σελίδες όταν έγινε γνωστό το συμβάν. Για άλλη μια φορά, η εξουσία χρησιμοποιεί δολοφονίες – ακόμη κι όταν αυτές αποδεδειγμένα διαπράττονται από μέλη του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος – για την κατοχύρωση νόμων που προωθούν και διευκολύνουν την καταστολή.
Για αυτό κι εμείς θέλουμε με τη σειρά μας να πούμε ότι χαιρόμαστε με την είδηση αυτής της απρόσμενης δολοφονίας. Επίσης να πούμε ότι για όσα μέλη κομματικών παρατάξεων δεν επιθυμούν να ξεκάνουν κάποιον από την παράταξή τους, έχουμε να προτείνουμε την λύση της αυτοκτονίας.