Γερμανία: Επανακατάληψη του δάσους Hambach

Αγώνας ενάντια στην RWE, την μεγαλομανή εταιρεία παροχής ρεύματος και την μεγαλύτερη τρύπα της Ευρώπης φτιαγμένη από άνθρωπο.

Hambach Forest

Από τον Απρίλιο του 2012, οι ακτιβιστές και ακτιβίστριες στην Γερμανία έχουν κάνει κατάληψη του δάσους Hambach με σκοπό να αποτρέψουν την επέκταση του μεγαλύτερου ανοιχτού ανθρακωρυχείου της Ευρώπης. Το σχέδιο επέκτασης του ορυχείου θα σήμαινε την αποψίλωση του δάσους και την έξωση χιλιάδων ντόπιων κατοίκων. Στις 27 Μαρτίου 2014 οι μπάτσοι έκαναν έξωση της κατάληψης και σήμερα, 26 Απριλίου 2014, έγινε εκ νέου κατάληψη. Υπάρχουν πλατφόρμες και διαβάσεις στα δέντρα και θα γίνει μια μεγάλη διαδήλωση σύντομα. Μετά από μερικές μέρες σκληρής καταστολής και συνεχόμενης προσπάθειας από τις “αρχές” να ποινικοποιήσουν τον αγώνα η επανακατάληψη είναι επιτυχής. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις επισκεφθείτε το αγγλόφωνο blog hambachforest.blogsport.de.

Μια πρόσφατη συνέντευξη ακτιβίστριας/τή μπορεί να βρεθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: http://earthfirstjournal.org/newswire/2014/04/13/we-oppose-all-this-shit-an-interview-from-the-hambach-forest-occupation/

Πηγή: hambachforest.blogsport.de