Ισπανία: Κυνήγι μαγισσών

Ο “μεγάλος ανακριτής” παραμονεύει

Μετά τη δολοφονία της περιφερειάρχη της Leon και μέλους του κυβερνώντος κόμματος Isabel Carrasco, o υπουργός εσωτερικών Jorge Fernández Díaz δήλωσε ότι προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον όποιου τολμά να εκφράζει χαρά για το εν λόγω συμβάν. Και το κυνήγι μαγισσών δεν άργησε να ξεκινήσει. Ο μεγάλος ανακριτής” παραμονεύει, συλλαμβάνει, κατηγορεί, βασανίζει και καταδικάζει.

Στην Jerez de la Frontera (Cádiz, Ισπανία) υπάρχει ήδη ένα άτομο, 19 χρονών, που κατηγορείται για την διάδοση εμπαικτικών σχολίων σχετικά με την δολοφονία της Isabel Carrasco σε διάφορες ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα δημιούργησε κι ανέβασε στο youtube δύο βίντεο, στα οποία μιλάει θετικά για τον θάνατο της περιφερειάρχη, ενώ στο ένα από τα δύο λέει επίσης ότι θα ήθελε να δει ατομικές βόμβες να σκάνε στα μούτρα των πολιτικών. Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα την Πέμπτη 15/05/2014 στις 16:00 αλλά αρνήθηκε να απολογηθεί.
Το δεύτερο θύμα αυτής της φασιστικής τακτικής ήταν ένας 19χρονος από την Valencia, ο οποίος συνελήφθη για προτροπή σε βία κατά των πολιτικών. Η υπόθεση, σύμφωνα με τον δικαστή, στηρίζεται στην ενθάρρυνση, από την πλευρά του 19χρονου, των δολοφονιών. Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει τον 19χρονο να εμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο δικαστήριο. Να προσθέσουμε ότι από το σπίτι του κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές, 5 usb, 3 σκληροί δίσκοι, 5 κάρτες μνήμης καθώς και το τηλέφωνο του 19χρονου.
Ο υπουργός και τα τσιράκια του, δικαστές και δημοσιογράφοι, προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν τον κόσμο ότι η στάση τους στηρίζεται αποκλειστικά στην καταπάτηση, από πλευράς των δύο νέων, των σχετικών νόμων περί προστασίας βασικών δικαιωμάτων καθώς και ενός νόμου γνωστού ως έγκλημα μίσους που καταδικάζει την προτροπή σε διάκριση, μίσος ή βία προς ομάδες ή οργανώσεις με βάση την εθνικότητά των μελών τους, την ιδεολογία τους, τη θρησκεία τους, την σεξουαλική τους κατεύθυνση κλπ. Εν ολίγοις, ο κατασταλτικός μηχανισμός της Ισπανίας προωθεί τη δική του έκδοση του καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται.
Ασφαλώς! Για αυτό, άλλωστε, το ισπανικό κράτος διώκει ποινικά και όσους φασίστες-δημοσιογράφους παρουσιάζουν οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη δική τους νόρμα ως επικίνδυνη, όχι για το οικονομικό και πολιτικό status quo, αλλά για την κοινωνία ή ακόμη και για το ανθρώπινο είδος, όπως κάνουν μονίμως, για παράδειγμα, με τους βάσκους. Για αυτό εκκρεμούν τόσες δίκες κατά ΜΜΕ που επιδίδονται στην δαιμονοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη λαϊκή συμμετοχή στους διάφορους κοινωνικούς αγώνες (βλέπε ανταποκρίσεις για τις πορείες της 22Μ, για την υπόθεση της περιοχής Gamonal, κλπ.). Α, όχι, περίμενε, αυτοί όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν καμιά κατηγορία αλλά μπορούν και να εκδίδουν χιλιάδες φύλλα που περιέχουν “προτροπές σε μίσος/διάκριση” κατά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων χωρίς να τους αγγίζει κανείς.
Η στάση των υπουργείων εσωτερικών και δικαιοσύνης και του δικαστικού μηχανισμού δεν είναι παρά μια ένδειξη της εντατικοποίησης της καταστολής κατά όσων αντιλαμβάνονται την πολιτική εξουσία ως καταρχήν αντιδημοκρατική. Είναι ένα κυνήγι μαγισσών. Είναι ένα ακόμη βήμα προς τον απολυταρχισμό. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.