Νεότερα από τις πορείες/συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στη Μαδρίτη

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου έγινε μια πορεία αλληλεγγύης προς τους/τις συλληφθέντες/ συλληφθείσες των προηγούμενων ημερών στη Μαδρίτη. Η πορεία δεν κατάφερε να φτάσει στο δημαρχείο που ήταν και ο τελικός της προορισμός μιας και η αστυνομία την έκρινε παράνομη.

σολ 4

 

Γύρω στα 100 άτομα κατάφεραν να πάνε στην κεντρική πλατεία Σολ για να πραγματοποιήσουν την αποφασισμένη στη λαϊκή συνέλευση κατασκήνωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας των προηγούμενων ημερών και τις συλλήψεις του Σαββάτου (22 Μαρτίου). Οι μπάτσοι όχι μόνο έκλεισαν τους γύρω δρόμους ώστε να μην καταφέρει άλλος κόσμος να φτάσει στην πλατεία αλλά έκαναν και ελέγχους τόσο στην πλατεία όσο και στην περιοχή γύρω από αυτήν.

σολ 3

sol 1sol 2

 

 

 

 

 

 

Σήμερα το πρωί στις 07:40 οι μπάτσοι μπήκαν στην πλατεία και διέλυσαν την κατασκήνωση, πήραν τα στοιχεία όσων βρίσκονταν εκεί, συνέλαβαν δύο άτομα και φυσικά έκλεισαν τους γύρω δρόμους για να μην μπορέσουν οι αλληλέγγυοι να πλησιάσουν.

Σολ 1

Έχει γίνει ένα κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα το απόγευμα στις 19:30 στην πλατεία Σολ, η οποία μόλις έχει ξεκινήσει (19:51). Αυτή τη στιγμή (20:00) βρίσκονται εκεί γύρω στα 200 άτομα. 15 κλούβες και δεκάδες μπάτσοι σε ετοιμότητα έχουν περικυκλώσει την συγκέντρωση και καταφθάνουν συνεχώς κι άλλες κλούβες.

Οι περισσότεροι/ες συλληφθέντες/συλληφθείσες έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αλλά όχι όλοι. Ένας σύντροφος υπέστη βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα και βρίσκεται τώρα προφυλακισμένος. Αρχικά η κατηγορία ήταν “απόπειρα δολοφονίας”, αλλά μετά μειώθηκε σε “πρόκληση σωματικών βλαβών”.

Σολ 2

Αφίσα:  Λευτεριά στον Μιγκέλ, 21 ετών, που προφυλακίστηκε αφού βασανίστηκε από τους μπάτσους. Η αρχική κατηγορία “απόπειρα δολοφονίας” έγινε “πρόκληση σωματικών βλαβών” κατά τη διάρκεια της εργατικής αντίστασης στις επιθέσεις των μπάτσων στις 22 Μαρτίου. Αλληλεγγύη με όσους αγωνίζονται.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης  στη Μαδρίτη Cristina Cifuentes (γνωστή για τις φασιστικές της τάσεις και την παρακίνηση της αστυνομίας στο κυνήγι μαγισσών που στοχεύει αναρχικούς/ες και αντιεξουσιαστές/στριες) δήλωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία κυρώσεων κατά των διοργανωτών τριών από τις ομάδες που συμμετείχαν στην πορεία του Σαββάτου. Επίσης δήλωσε ότι λυπάται που οι περισσότεροι από τους/τις συλληφθέντες/συλληφθείσες έχουν αφεθεί ελεύθεροι μιας και επιτέθηκαν ξεκάθαρα εναντίον της αστυνομίας με σκοπό να «σκοτώσουν αστυνομικούς» όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη σε γνωστό φασιστικό ραδιοφωνικό κανάλι (Cadena Cope). Επίσης είπε ότι ελπίζει η κατηγορία κατά του προφυλακισμένου διαδηλωτή να  γίνει ξανά «απόπειρα δολοφονίας».

Πηγές:
lahaine.org
kaosenlared.net