Μαδρίτη (Ισπανία): 22Μ(αρτίου) – Πορεία για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

foto 1 22M

22 Μαρτίου 2014

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμος συγκεντρώθηκε χθες 22 Μαρτίου στην Μαδρίτη για να διαδηλώσει κατά της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής, κατά της φτώχειας και της συνεπαγόμενης εργασιακής σκλαβιάς, κατά της μιζέριας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, κατά της λογικής του ρουφιάνου και του αυλικού, κατά των ρατσιστικών παραληρημάτων που μετατρέπονται σε νόμους. Για να διαδηλώσει, εν ολίγοις, κατά του φασισμού της καπιταλιστικής δημοκρατίας.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμος από όλη την Ισπανία συγκεντρώθηκε χθες στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στην επονομαζόμενη πορεία της αξιοπρέπειας (Marcha de la dignidad). Γύρω στις 20:00 ένα μέρος του κόσμου άρχισε να στήνει σκηνές για να κατασκηνώσει. Στο μεταξύ, στην οδό Génova βρίσκονταν διάφορες διμοιρίες ΜΑΤ που προστάτευαν το Ανώτατο Δικαστήριο και τα γραφεία του ΡΡ [σημ.μτφ.: Το Partido Popular=PP είναι το κυβερνών κόμμα, κάτι αντίστοιχο της ΝΔ]. Στις 20:50 έγινε η πρώτη επίθεση των μπάτσων κατά των διαδηλωτών στην οδό Génova και στο μέρος όπου θα κατασκήνωναν κάπου 1500 άτομα. Έριξαν δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες. Προσπάθησαν να διώξουν τον κόσμο και διάλυσαν τις σκηνές. Πολλοί διαδηλωτές αντιστάθηκαν, έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους. Υπήρξαν φορές που τους ανάγκασαν ακόμη και να υποχωρήσουν. Η φωτογραφία του μπάτσου στο βανάκι της αστυνομίας με το χέρι στο όπλο έτοιμο να πυροβολήσει τους διαδηλωτές που το καταδιώκουν είναι ενδεικτική. Αλλά η καταστολή ήταν έντονη και τα σκυλιά είχαν αμοληθεί να κυνηγήσουν. Ο τελικός απολογισμός ήταν 29 συλληφθέντες/ συλληφθείσες και 33 τραυματίες.

foto 22M 3 foto 22M 5

 

 

 

 

 

 

20_marchas 22M_CNT (Copiar)

Βίντεο από τις συγκρούσεις:
22M Batalla campal tras la Marcha de la Dignidad
Disturbios en las Marchas de la dignidad 22M. 22 de marzo

23 Μαρτίου 2014

Στις 11:30 σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκε κόσμος στην πλατεία μπροστά από το μουσείο reina Sofía για να γίνει λαϊκή συνέλευση και να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων. Έγινε κάλεσμα για δύο πορείες συμπαράστασης στους/στις συλληφθέντες/συλληφθείσες. Μία για σήμερα 23 Μαρτίου στην πλατεία Σολ στις 19:00 και μία αύριο στις 10:00 στην πλατεία της Καστίγια (Plaza de Castilla). Αυτή τη στιγμή γίνεται η πορεία κι έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες επιθέσεις μπάτσων στον κεντρικό δρόμο Gran Via (21:30). Έχουν διαλύσει την πορεία, υπάρχουν μικρές ομάδες διαδηλωτών αλλά χωρίς συνοχή. Οι μπάτσοι πυροβολούν πάλι με πλαστικές σφαίρες. Ακόμη δεν ξέρουμε αν έχουν γίνει συλλήψεις.

Βίντεο: 23M Cargas policiales tras la concentración #libertaddetenidas22M

Πηγές:
lahaine.org
cnt.es
bambuser.com