Χιλή: Εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της συντρόφισσας Sol Vergara

2
Η συντρόφισσα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής

Η συντρόφισσα Tamara Sol Vergara κρατείται με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας για την επίθεση κατά του σεκιουριτά ενός υποκαταστήματος του Banco Estado στις 21 Ιανουαρίου 2014. Σχεδόν ένα μήνα πριν, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ο σύντροφος Sebastian Oversluij δολοφονήθηκε από έναν σεκιουριτά της ίδιας τράπεζας. Η συντρόφισσα Sol αποφάσισε να εκδικηθεί τη δολοφονία του Oversluij κι έτσι στις 21 Ιανουαρίου 2014, μπήκε σε

2
Ο σεκιουριτάς που δέχτηκε την επίθεση της συντρόφισσα

ένα υποκατάστημα του Banco Estado και πυροβόλησε τον σεκιουριτά φωνάζοντας «Εκδίκηση!».

 

Συνελήφθη την ίδια μέρα και μεταφέρθηκε την επόμενη στο δικαστήριο όπου της απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες από τον εισαγγελέα Álvaro Nuñez. Τα ΜΜΕ και η αστυνομία αρχικά προσπάθησαν να αποδώσουν την επίθεση σε κάποια ερωτική σχέση της Sol είτε με τον σεκιουριτά είτε με τον δολοφονημένο σύντροφο.

4
Η Sol κατά τη μεταφορά της για την ακροαματική διαδικασία

Η κατ’αρχάς φαλοκρατική αντίληψή τους δεν τους επιτρέπει να δεχτούν ότιμια συντρόφισσα μπορεί να επιλέξει να εκδικηθεί με όπλα τη δολοφονία ενός αναρχικού.
Στην ακροαματική διαδικασία ή ταν παρόντες μόνο οι γονείς και οι παππούδες της συντρόφισσας. Η γιαγιά της μάλιστα φώναξε ότι είναι «… περήφανοι γι΄αυτήν».  Η διαδικασία ήταν πολύ σύντομη και η εισαγγελία τελικά αποφάσισε να αποδώσει στην συντρόφισσα την κατηγορία της «ένοπλης ληστείας» παρά το ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν σαφώς πολύ διαφορετικός. Μάλιστα και οι 5 αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν κατά της συντρόφισσας είπαν ότι η Sol φώναξε «Αυτό είναι εκδίκηση!».

Η επιλογή της συγκεκριμένης κατηγορίας, ωστόσο, δεν είναι τυχαία μιας και συνεπάγεται ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 10 χρόνια μέχρι και ισόβια. Ξεπερνούν, δηλαδή, ακόμη και τις προβλεπόμενες ποινές για «απόπειρα δολοφονίας» που ήταν και η αρχικά αναμενόμενη κατηγορία.

Η δικαστή4ς Paola Robinovich αποφάσισε την προφυλάκιση της συντρόφισσας 2αρχικά για 60 μέρες ενόσω διεξάγονται έρευνες.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής είχαν συγκεντρωθεί σύντροφοι για συμπαράσταση και υπήρξε μια μικρή συμπλοκή με μπάτσους και δημοσιογράφους. Μερικοί από τους συντρόφους χτυπήθηκαν κι ένας συνελήφθη για επίθεση κατά δημοσιογράφου αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες μετά από κάποιες ώρες.

 

 

Πηγές: metiendoruido.compublicacionrefractario.wordpress.com