Atina, 1/2/14: Neo-nazi Altın Şafak partisinin milliyetçi nefret gösterisine karşı anti-faşist eylem

Timeline: Neo-nazi Altın Şafak partisinin milliyetçi nefret gösterisine karşı anti-faşist eylem

________________________________________________________________________________________

Atina [00:38]

Kürt olduğu belirtilen siyasi mülteci hastaneden polis merkezine götürüldü. Ana-akım medya “gözaltındaki şahsın polise saldırıda bulunmak suçlaması ile mahkemeye çıkartılacağını” söylemekte.

Atina [00:38]

Yaralı anti-faşistin polis şiddeti sebebiyle dişlerinin kırıldığı ve kafasına ciddi darbeler aldığı belirtilmekte. Yoldaşımız doktorlar tarafından muayene edilirken koridordaki 15 silahlı polis tarafından takip altında tutulmakta.

Atina [Fotoğraflar]

Bugünkü anti-faşist eylem ve sonrasında yaşananların görüntüleri http://www.social-revolution.gr/2014/02/a-1-2014.html

Atina [22:50]

Ekibiyle beraber metro istasyonuna saldıran faşist emniyet müdürü Dareios Likiardopoulou’nın iki fotoğrafı. Dareios Likiardopoulos (1998 yılında EAAK (Üniversitelerdeki parlamento-dışı solüyesi Kousouris’in öldürüldüğü faşist saldırının görüldüğü davada Altın Şafak’ın savunma tanığıydı. Yaşanan olaydan ötürü bir Altın Şafak destekçisi suçlanmıştı ) her ciddi eylemde gösterdiği sert müdahaleler ile ünlü. Sağ taraftaki 2010 tarihli bir fotoğrafta Dareios bir foto-muhabiri tekmelerken görülüyor Fotoğraf

Atina [22.25]

Anti-faşistler ve destekçileri tarafından verilen bilgilere göre GADA polis merkezinde gözaltında bulunan eylemciler Delta polislerinin onları motosikletleriyle ezmeye çalıştıklarını söylüyorlar.

Atina [22.15]

Yaralı yoldaşımızın gerekli tıbbi kontroller için tutulduğu Genimatas hastanesi radyoloji kliniği OPKE (Suç Önleme Özel Polis Timleri) tarafından basıldı. Doktorlar polisleri çıkmaları yönünde uyarıyor.

Atina [22.00]

Altın Şafak’ın sözde yasaklanmış gösterisi gerçekleşti ve kısa bir süre önce sona erdi. Aynı zamanda gerçekleşen anti-faşist eyleme devletin bekçi köpekleri saldırdı ve engel oldu. Şu ana kadar elimizi ulaşan bilgilere göre şu an hastanede bulunmakta olan en azından bir kişi ağır yaralı durumda ve pek çok gözaltı var.

Atina [21.44]

Polislerin stratejisinin yol açtıkları vahşeti örtbas etmek amacıyla yaralıları gözaltına almak olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Atina [21.44]

Acil: Gelebilen herkesin yaralı yoldaşımızın bulunduğu Gennimata hastanesine gelmesi gerekiyor. Yoldaşımız hakkında tutuklama kararı verildi!

Atina [21.30]

Ana-akım medyadan öğrendiğimiz kadarıyla Rigilis’te toplanmış bulunan Altın Şafak üyeleri yasaklanmış olmasına karşın yürüşlerini müdahale edilmeksizin Evangelismos hastanesine doğru sürdürmekteler.

Atina [21.20]

Hastanede bulunan yaralı yoldaşımızla ilgili olarak: “durumun gergin olması sebebiyle” silahlı polisler yaralı yoldaşımızın kaldırıldığı odanın girişinde beklemekteler.

Atina [21.09]

Anti-faşist eylem sırasında polis tarafından kafasına vurulan yoldaşımız “Gennimata” hastanesine kaldırıldı. Yoldaşlarımızla beraber polis de hastanede beklemede.

Atina [21.04]

“Biraz önce metroda Monastiraki tren istasyonunun tahliye edileceği bilgisi anons edildi. Ayrıca Metaksourgio da kapalı.”

Atina [21.02]

Polis metro platformunda göstericileri kovalıyor ve yakaladıklarını gözaltına alıyor. Göstericiler kaçmak için metro raylarını kullanıyorlar. Photo

Atina [21:00]

Anti-faşist bir yoldaşın yaralandığına dair bilgiler geliyor. Elimize ulaşan bilgilere göre yoldaşımızın dişleri kırılmış ve kafasında aldığı darbeler sebebiyle kafasında çok sayıda yara mevcut. Polisler hastanede bekliyorlar.

Atina [20:57]

Syntagma meydanında gözaltılar var. Syntagma ve Monastiraki arasındaki bölgede kelimenin tam anlamıyla polis tarafından işgal

edilmiş halde.

 

 

[Kaynaklar]

athens imc -radio98fm – #ImiaAntifa14 – #antireport – sokaktaki yoldaşlarımızdan doğrudan bilgi