Γαλλία:Ανταπόκριση από τη διαδήλωση ενάντια στο FN στις 8 Φεβρουαρίου

Αντιφασιστική συλλογικότητα της Ρεν

   Γύρω στα 600 με 700 άτομα παρευρέθηκαν στην πλατεία Lices τη νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου έπειτα από τα διάφορα αντιφασιστικά καλέσματα. Ήμασταν  αντικαπιταλιστές/τριες, αντιφασίστες/τριες, φεμινιστές/τριες,  συνδικαλιστές/τριες και είχαμε λόγους να είμαστε εκεί και όχι αλλού. Ήμασταν ενωμένοι από τη συνείδηση της ανάγκης του αντικαπιταλιστικού αντιφασιστικού αγώνα και μας φώτιζε η άρνησή μας να συνεχίσουμε υπάκουα να ζούμε ώρες ιδεολογικής σήψης.

Οι δικαιολογίες του δημάρχου, προσποιούμενος ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει να αμαυρωθεί η μνήμη ενός χώρου συμβόλου των αγώνων των εργαζομένων στην Ρεν (η αίθουσα της Cité) από το FN [σημ.μτφ: Εθνικο Μέτωπο-ακροδεξιό πολιτικό κόμμα] είναι βλακώδεις, απαράδεκτες, αλλά και αρκετά πιστές στην πολιτική ενός κόμματος καριερίστων. Στέκεται το PS [σημ.μτφ: Σοσιαλιστικό κόμμα] χωρίς ίχνος αμφιβολίας στην εμφάνιση του De Mellon [σημ.μτφ: μέλος του FN] και των φίλων τους στην Ρεν για να ψαρέψει ψήφους από τον Chavanat μέλος του UDI [σημ.μτφ: Ένωση Δημοκράτων και Ανεξάρτητων-πολιτικός σχηματισμός του κέντρου]; Μια δίκη που θα μπορούσε να υπάρξει με την άρνηση για δανεισμό της αίθουσας, ακόμη και χαμένη από το δημαρχείο, ίσως να έδειχνε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα υπόβαρθρο και καλή θέληση, καλά κρυμμένο πίσω από τον Valls [σημ.μτφ: υπουργός εσωτερικών] και της αστυνομίας των εξώσεων… όμως εμείς έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό τι μπορεί να κάνει αυτή η “αριστερά”.

Ο De Mellon διατυμπανίζει στις ομιλίες του περί της “από-δαιμονοποίησης” (όρος που εφηύρε το FN και επαναλαμβάνεται και από τους δημοσιογράφους). Εμείς θα αφήσουμε το “διάολο” και τα υπόλοιπα μεσαιωνικά ιδεώδη για όποιον/α έχει χρόνο για χάσιμο, για να επιβεβαιώσουμε για ακόμη μια φορά ότι αυτό το κόμμα μέσα από τα ψέματα του, τους οπαδούς του, την ιστορία και το μέλλον του εκφράζει την ακροδεξιά, κι αυτός είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να καταπολεμηθεί ενεργά απ’όποιον αρνείται τα αφεντικά, την κρατική βία, >το κορπορατισμό/ή συντεχνιακή λογική;<, την ξενοφοβία, τη θρησκευτική ηθικολογία…

Αρνήσου τα ψέματα, τους πολιτικούς σχεδιασμούς και τα καπιταλιστικά κόμματα. Γίνε μέλος του Αντικαπιταλιστικού και Αντιφασιστικού αγώνα. Έλα μαζί μας στις επόμενες δράσεις.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ FN ΝΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

NO PASARAN

Video από την αντιφασιστική κινητοποίηση: οι εντατικοί έλεγχοι των μπάτσων, η πορεία και η σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής: http://www.rennes-info.org/Rennes-Manifestation-antifasciste

Πηγή