Αλληλεγγύη στον αγωνιστή απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

   Ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές από 17 χρονών. Εδώ και 21 χρόνια κρατάει αγωνιστική στάση, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις, απεργίες πείνας και εξεγέρσεις, πληρώνοντας την αξιοπρεπή πορεία του με πλήθος πειθαρχικών ποινών. Με το πέρασμα των χρόνων στη φυλακή συνδέεται με αναρχικούς αγωνιστές και από κοινού συμμετέχουν στους αγώνες εντός των τειχών. Το 2008 προφυλακίζεται εκ νέου με αφορμή το κύμα των εξεγέρσεων στις φυλακές ,  μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους δεσμοφύλακες ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Σήμερα ο κατασταλτικός μηχανισμός, αξιοποιώντας τηλεφωνικές συνομιλίες τρίτων, βρίσκει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την εκδικητική του μανία, εντάσσοντάς τον στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση “Στέκια Θεσσαλονίκης”. Ο Σ. Στρατούλης στερείται τις άδειες του, τις οποίες κατέκτησε με χρόνια αγώνες ενώ κινδυνεύει με παράταση του χρόνου κράτησής του για αόροστο χρονικό διάστημα, μέχρι της διεξαγωγή της δίκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Με αυτή την προοπτική ο Σπύρος αποφάσισε να παλέψει ενάντια σε αυτούς που εκδικούνται όποιον αγωνίζεται με μοναδικό μέσο το σώμα του. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 11 Νοεμβρίου η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα αιτήματά του είναι η επαναχορήγηση των αδειών και η παύση των ανυπόστατων διώξεών του βάσει αστήριχτων κατηγοριών.

    Στην 55η μέρα είχε χάσει 20 κιλά. Έχει εισαχθεί τέσσερις φορές στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας και κάθε φορά επιστρέφει πίσω στη φυλακή με δική του επιλογή καταγγέλλοντας τους γιατρούς της Λάρισας για απαράδεχτη συμπεριφορά.

Prison-bars1   Η απειλή του νόμου και η βία του εγκλεισμού είναι δομικό στοιχείο της πολύπλευρης βίας που ασκείται από  κεφάλαιο και κράτος σε βάρος της ζωής των καταπιεσμένων. Μια πολύπλευρη βία που στις μέρες μας έγινε αδύνατο να κρυφτεί: από τη φτώχεια και την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης μέχρι όλον αυτόν τον αστυνομικό στρατό καταστολής και από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες και το ρατσισμό απέναντι στα πιο ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια μέχρι την ολοκληρωτική παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος και των κοινωνικών αναγκών στο βωμό των καπιταλιστικών επενδύσεων. Μια πολύπλευρη βία που δε μένει αναπάντητη. Από τους κατοίκους της Χαλκιδικής μέχρι τους αναρχικούς αγωνιστές, από τους διαδηλωτές και τους απεργούς μέχρι τον ένοπλο αγώνα. Δε μένει αναπάντητη με τις εστίες αγώνα εντός και εκτός των τειχών.

Στη θέση του Σπύρου μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε ορθώνει το ανάστημά του για την υπεράσπιση της Ζωής, της Αξιοπρέπειας και της Ελευθερίας.

*ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ*

*ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ*

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη-Αθήνα