Επείγον: σύλληψη τριών συντρόφων στο Μεξικό με την κατηγορία της πρόκλησης βλαβών

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, γύρω στις 10 το βράδυ δύο άτομα ντυμένα στα μαύρα επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις εγκαταστάσεις της Γραμματείας Μεταφορών και Επικοινωνιών (SCT) και σε αντιπροσωπεία της εταιρείας Nissan προκαλώντας βλάβες σε γραφεία και αυτοκίνητα.

Αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της  επίθεσης εναντίον της SCT, οι  αστυνομικοί που φύλαγαν το κτήριο  πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα για  εκφοβισμό και μετά εναντίον των συντρόφων  χωρίς να καταφέρουν, ωστόσο, να  τραυματίσουν κάποιον από αυτούς.
Η γενική αστυνομική διεύθυνση του Μεξικού (PGJ-DF) ανήγγειλε την σύλληψη τριών ατόμων για τη συγκεκριμένη επίθεση. Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι:

  • Fallon Poisson (Καναδή)
  • Amelie Pillierst (Καναδή)
  • Carlos López Martin (Μεξικάνος)

Και οι τρείς είναι σύντροφοι που έχουν λάβει μέρος σε διάφορες κινήσεις και πρωτοβουλίες του αναρχικού χώρου.

Μέχρι  στιγμής κατηγορούνται μόνο για πρόκληση βλαβών, οι οποίες υπολογίζονται  σε 750 κατώτατους μισθούς, δηλαδή σε κόστος από 50 μέχρι 150 χιλιάδες  πέσος. Βάση αυτού, εφόσον, δηλαδή, δεν απαγγελθούν  πιο σοβαρές  κατηγορίες, οι σύντροφοι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι αφού  πληρώσουν μια εγγύηση του ύψους των 120.000 πέσος συν το ποσό της  αποζημίωσης για τις  βλάβες που έχουν προκληθεί.

Σύμφωνα  με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρέσβης του Καναδά στο Μεξικό  επισκέφτηκε τους συντρόφους και ενημέρωσε οτι οι αρχές του Μεξικού θα  απελάσουν τους δύο συντρόφους από τον Καναδά  το συντομότερο δυνατό, όπως έχει άλλωστε γίνει και στο παρελθόν με τους  συντρόφους Alfredo Bonanno και Gustavo Rodríguez. Αυτό σημαίνει οτι ο  Carlos López μένει ως μοναδικός κατηγορούμενος κι ως εκ τούτου καλούμε  σε κάθε μορφή αλληλεγγύης.

Για οποιαδήποτε κίνηση αλληλεγγύης (γράμματα, χαιρετισμούς, οικονομική ενίσχυση και πληροφορίες) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω σημεία επικοινωνίας:
fuego_a_las_carceles@riseup.net
ή το email του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού της πόλης του Μεξικού (cruz negra anarquista DF)

Ανεπίσημη Κίνηση Εναντίον των Φυλακών απελευθέρωση των φυλακισμένων!
Πόλη του Μεξικού

Α

Νεότερα σχετικά με την υπόθεση:

Σύντροφοι,   τα ξημερώματα το Yπουργείο Δικαιοσύνης απαίτησε την κράτηση των   συλληφθέντων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στo Γραφείο της Γενικής   Εισαγγελίας του Μεξικού στην περιοχή Καμαρόνες (PGR Camarones). Μέχρι   τώρα δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες πληροφορίες στις δικηγόρους και το   μόνο που γνωρίζουμε είναι οτι συντάσσονται κατηγορίες ομοσπονδιακού   χαρακτήρα κατά των συντρόφων.

Επίσης δε γνωρίζουμε τι θα γίνει ακριβώς με τους συντρόφους από τον Καναδά μιας και ο πρέσβης δε θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Καλούμε   σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το  Γραφείο  της Γενικής Εισαγγελίας του Μεξικού (PGR) στο σταθμό του μετρό   Camarones. Το κάλεσμα είναι για τις 3.30 το απόγευμα.

Κάθε κίνηση αλληλεγγύης είναι απαραίτητη!
Επαναστατική αλληλεγγύη προς όλα τα μέτωπα!

 

Πηγή: http://www.proyectoambulante.org

2 thoughts on “Επείγον: σύλληψη τριών συντρόφων στο Μεξικό με την κατηγορία της πρόκλησης βλαβών”

  1. *Fallon Poisson (Καναδός)*

    η Fallon είναι συντρόφισσα
    xxx

Comments are closed.