Χιλή: Σύλληψη συντρόφισσας με την κατηγορία ότι πυροβόλησε φύλακα της τράπεζας Banco Estado

21 Ιανουαρίου 2014, πρωί, μια φιγούρα ντυμένη στα μαύρα μπαίνει σ’ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banco Estado στην διασταύρωση των οδών Alameda και Las rejas. Αδειάζει 4 σφαίρες από το ρεβόλβερ που κρατάει πάνω στο σώμα του Ronaldo Vargas Fuentes, ένστολο σεκιουριτά που αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του πλούτου και της συγκέντρωσής του από τους λίγους. Η συντρόφισσα καταφέρνει να φωνάξει: «Εκδίκηση».

Μετά τους πυροβολισμούς η συντρόφισσα αφήνει το ρεβόλβερ της, παίρνει εκείνο του φύλακα και φεύγει από τον χώρο με ένα ποδήλατο ενώ ο άθλιος σεκιουριτάς δέχτηκε βοήθεια και κατάφερε να τη γλυτώσει.

Από την άλλη, σύμφωνα με τα ΜΜΕ και τους μπάτσους, η συντρόφισσα Tamara Sol Farías Vergara συνελήφθη αργότερα όταν είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την κλοπή ενός ποδηλάτου. Εκεί -σύμφωνα με τους μπάτσους πάντα- της ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στη τσάντα της κι εκείνη αρνήθηκε και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το ρεβόλβερ οπότε και την ακινητοποίησαν. Στο αστυνομικό τμήμα αρνούνται να συνεργαστούν ή να επιστρέψουν την ταυτότητά της.

Υπενθυμίζουμε οτι ο αναρχικός σύντροφος Sebastián Oversluij δολοφονήθηκε πριν από πάνω από ένα μήνα από ένα ένστολο γουρούνι της τράπεζας Banco Estado στην περιοχή Pudahuel μετά από μια άτυχη προσπάθεια απαλλοτρίωσης.

Στις 11.00 το πρωί σήμερα 22 Ιανουαρίου η συντρόφισσα περνάει από ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια της αδικίας [σημ.μτφ: λογοπαίγνιο, καθώς μόνο δικαστήριο δικαιοσύνης δεν είναι] στην οποία θα της απαγγελθούν οι κατηγορίες για ληστεία όπλου (το ρεβόλβερ του φύλακα) και για απόπειρα δολοφονίας. Όλη η αναρχική μας συντροφικότητα κι αλληλεγγύη στρέφεται προς τη συντρόφισσά μας, η συμπεριφορά της οποίας είχε πάντα μια όμορφη επαναστατική αξιοπρέπεια, και προς την οικογένειά της: Είμαστε μαζί της και είμαστε μαζί σας!

Άμεση και αδιάλειπτη αλληλεγγύη προς τη συντρόφισσα Sol!

Δε θα αφήσουμε χώρο στο τσίρκο των ΜΜΕ, στ’ αρπακτικά, στη τρομολαγνεία της εξουσίας ή στα αποκυήματα της εισαγγελικής φαντασίας: Αλληλεγγύη! Τώρα!

Πηγή: contrainformateblog