Ισπανία, Μαδρίτη:Ανακοίνωση κατάληψης για την απειλή κατά της εκδήλωσης/συναυλίας

Ανακοίνωση για την απειλή κατά της εκδήλωσης/συναυλίας την περασμένη Κυριακή 5/1

katalipsiΠρώτα απ’όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι προς την κατάληψη La Gatonera την περασμένη Κυριακή. Μετά από την ειδοποίηση που λάβαμε από το συμβούλιο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μαδρίτης για απαγόρευση της προγραμματισμένης εκδήλωσης/συναυλίας στον χώρο της κατάληψης, οι μπάτσοι της δημοτικής αστυνομίας έκαναν πολλές φορές την εμφάνισή τους, χωρίς διάθεση εκκένωσης, και βρήκαν τις πόρτες κλειστές.

  Θα θέλαμε, ωστόσο, να σχολιάσουμε την καινούρια στρατηγική καταστολής που ακολουθείται και την οποία γνωρίζουμε οτι υφίστανται και άλλοι κοινωνικοί χώροι στην Μαδρίτη από την εποχή του ατυχήματος στο γήπεδο Madrid Arena.

  Στην ειδοποίηση που λάβαμε, μας ενημέρωναν οτι το κτίριο της κατάληψης δεν έχει την αντίστοιχη άδεια κι είναι, ως εκ τούτου, ακατάλληλο για δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς την προηγούμενη λήψη των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας.

  Στους διάφορους κοινωνικούς χώρους έχουν επιχειρήσει, μέχρι τώρα, να απαγορεύσουν μόνο τις συναυλίες και όχι τα υπόλοιπα δρώμενα, το οποίο αποδεικνύει την υποκρισία των κρατικών μηχανισμών που επιτίθενται κατ’εξοχήν σε όσες εκδηλώσεις στηρίζουν την αυτοδιαχείριση των κοινωνικών χώρων και των στεκιών με πρόφαση τη «δική μας ασφάλεια», όπως είχαν τη θρασύτητα να ισχυριστούν στο σχετικό ειδοποιητήριο.

Αλλά αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο, είναι οτι στο ίδιο έγγραφο αναγνωρίζουν το χώρο μας σαν «κτίριο της κίνησης καταλήψεων» (κυριολεκτικά), μας αποδέχονται σαν χώρο εκδηλώσεων, μόνο που μας ενημερώνουν οτι δεν έχουμε τη σχετική άδεια.

  Γνωρίζουμε καλά οτι η υγειής ετερογένεια των επαναστατικών χώρων στη Μαδρίτη έχει γίνει στόχος διαφόρων κρατικών στοιχείων που προσπαθούν να την οικειοποιηθούν ώστε τελικά η κοινωνική απογοήτευση να συμβάλλει στην ικανοποίηση των δικών τους πολιτικών στόχων. Διάφορες κινήσεις, που από την φύση τους στρέφονταν κατά του Κράτους, έχουν αφομοιωθεί απ’αυτό μέσα από διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση. Αυτό που θέλουμε, λοιπόν, είναι να προειδοποιήσουμε σχετικά με τη σημασία αυτής της καινούla-gatoneraριας τακτικής. Η ουσία της κλασσικής επανάκτισης ή αφομοίωσης του αγώνα από αυτό που ήταν πάντα ο εχθρός του είναι να μας οδηγήσει σε μια σταδιακή αποδοχή του, ώστε να γίνουμε τελικά ένα ακόμη μέρος του κρατικού μηχανισμού που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες. Το Βερολίνο είναι το καλύτερο παράδειγμα της ζημιάς που μπορεί να κάνει αυτή η τακτική στους κοινωνικούς αγώνες.

Σήμερα το Κράτος είναι ο προστάτης της ατομικής ιδιοκτησίας, και η κατάληψη, στρεφόμενη κατά της ιδιοκτησίας, στρέφεται κατά του Κράτους. Είναι μια κίνηση που δεν επιθυμεί ούτε να αποδεχτεί ούτε να γίνει αποδεχτή από το Κράτος. Το δικό μας κοινωνικό κέντρο προορίζεται για ό,τι προτείνει, δημιουργεί ή υποστηρίζει κινήσεις που συμβάλλουν στην αυτοδιαχείρησή μας ενάντια στο Κράτος και στον αγώνα μας κατά αυτού. Γι’αυτό αρνούμαστε να προσαρμοστούμε με τους κανόνες και τις άδειες, απορρίπτουμε τη νομιμότητα κι αγκαλιάζουμε την παρανομία, και όσον αφορά την ασφάλειά μας, αποδεχόμαστε μόνο όσα αποφασίζονται στις γενικές συνελεύσεις από εμάς κι από όσους γείτονες και συντρόφους συμμετέχουν σε αυτές, και όχι ό,τι μας επιβάλλουν εκείνοι που πολεμάμε.

  Θεωρούμε οτι η προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι οικτρή, δεδομένου του ότι ο στόχος της είναι να προκαλέσει τον φόβο και την ανασφάλεια στους κοινωνικούς χώρους σχετικά με συγκεκριμένες εκδηλώσεις, να μας διαιρέσει με διάφορες απειλές για να δεί ποιος χώρος θα υποχωρήσει, κλπ. Η απάντησή μας σ’αυτό είναι ότι Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ότι κάθε μέρα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επιχείρηση εκκένωσης γιατι η κατάληψη είναι από μόνη της ένας καθημερινkatalipsioός αγώνας εναντίον τους. Η προσπάθειά τους να ορίσουν τις κινήσεις μας σαν δημόσιες εκδηλώσεις είναι αξιολύπητη; μόνο εμείς μπορούμε να μας ορίσουμε και θα το κάνουμε μόνο αν θέλουμε.

  Ο χώρος μας δεν είναι δημόσιος μιας και δεν είναι ανοιχτός σε όλους: δε δεχόμαστε ούτε φασίστες ούτε μπάτσους. Ο χώρος μας δεν είναι ούτε ιδιωτικός, μιας και τον αποδεσμεύσαμε από την ατομική ιδιοκτησία. Δεν είμαστε καν σίγουροι ότι μπορούμε να λέμε ότι είναι δικός μας. Χαιρόμαστε που δεν μπορούμε να ενταχτούμε σε καμιά από τις κατηγορίες τους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την δημιουργία εννοιών που βάζουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της συλλογικής αποχαύνωσης που λέγεται Κράτος.

Συγχαίρουμε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους που έχουν λάβει την ίδια ειδοποίηση, μιας κι αυτό σημαίνει ότι έχετε ενοχλήσει το Κράτος, κι αυτό είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που μπορούμε να πετύχουμε. Τώρα μένει μόνο να συνεχιστεί καθημερινά ο κοινός αγώνας για την καταστροφή του.

 

Θα συνεχίσουμε ν’αντιστεκόμαστε.

  Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος La Gatonera  

 

Πηγή: http://csolagatonera.wordpress.com/