Ισπανία, Burgos: Νεότερα από τους αγώνες των κατοίκων της Gamonal

123

#1 Να σταματήσουν τα έργα

 

 

#2 Να αφεθούν ελεύθεροι και χώρις κατηγορίες όλοι οι συλληφθέντες

 

 

# Να φύγουν οι μπάτσοι απ’την περιοχή τώρα

 

12-1protestKυριακή  12/1

  Η εργατική γειτονιά Gamonal του Burgos συνεχίζει να αντιστέκεται (ενημερωση για τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών  εδώ )και να κατεβαίνει δυναμικά στο δρόμο.Τη Κυριακή περισσότεροι από 3000 κάτοικοι βγήκαν για 3η συνεχόμενη μέρα στους δρόμους. Για ακόμη μια φορά οδοφράγματα σηκώθηκαν και πολλές τράπεζες σπάστηκαν. Οι διαδηλωτές δε ξέχασαν τους συλληφθέντες και συνέχισαν την διαμαρτηρία έξω από το μπατσομέγαλο της περιοχής όπου κρατούνται ακόμη 14 διαδηλωτές. Την προηγούμενη μέρα είχαν αφεθεί ελεύθεροι 26. 12bb

Λαμβάνει χώρα δεύτερη λαική συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα μπάτσοι περιφρουρούσαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας!

 

   

Δευτέρα 13/1

13bbb

13bb       Η αντίσταση στους δρόμους της περιοχής Gamonal συνεχίζεται. Γίνεται ακόμη μια πορεία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εναπομείναντες συλληφθέντες και λαικές συνελλεύσεις για την οργάνωση της αντίσταση τους.

Ο αδιάλλακτος δήμαρχος εξακολουθεί να διαλαλλεί την πρόθεση του να μη σταματήσει τα έργα της κατασκευαστικής.

    Οι μπάτσοι προς παραδειγματισμό και για να 13burgos2τρομοκρατήσουν κάνουν συλλήψεις και μέσα από σπίτια (ακολουθεί σχετικό video). Στις διαμαρτυρίες της μάνας οι γείτονες αποκρίνονται “όλοι μαζί θα πάρουμε πίσω τον γιό σου ”

13bbbb

 

 

 

[youtube]http://youtu.be/ALA_FqwFN8Q[/youtube]

 

[youtube]http://youtu.be/FfauH0TlYLA[/youtube]

 

 

  Τρίτη 14/1:

        Ο δήμαρχος του Burgos σταματάει προσωρινά τα έργα στην περιοχή Gamonal μετά από τις αντιδράσεις των κατοίκων. Η επίσημη δικαιολογία που προέβαλε είναι ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή των εργατών στα έργα. Το ανήγγειλε μόλις πριν από λίγο. Η λαϊκή κινητοποίηση δείχνει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική. Οι κάτοικοι της περιοχής Gamonal δίνουν το παράδειγμα, τώρα μένει μόνο να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Στην ομιλία του 14ββββββο δήμαρχος είπε ότι τα έργα θα σταματήσουν για “15 με 20 μέρες”. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε μπροστά σ’αυτή τη στρατηγική της προσωρινής διακοπής. Τίποτα δεν έχει κερδιθεί, αν και σίγουρα είναι μια αρχική νίκη. Όπως πάντα, πρέπει να υποστηριχτεί για να διατηρηθεί. Δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι να βγεί η τελική απόφαση της ακύρωσης των έργων.

Οι κάτοικοι δε ξεχνούν τους συλληφθέντες και οργανώνουν μια ακόμα πορεία αλληλεγγύης.14β

Η περιοχή Gamonal Μπατσοκρατείται

 

ΜΜΕ:Το δημαρχείο του Burgos αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τα έργα της λεωφόρου στον δρόμο Vitoria, έργο που έχει προκαλέσει την αντίδραση διαφόρων κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων καθώς και των κατοίκων κι έχει υπάρξει η βασική αιτία για τις αναταραχές στην περιοχή Gamonal από την προηγούμενη Παρασκευή. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος της πόλης Javier Lacalle, ο οποίος επισήμανε οτι θα δημιουργηθεί μια ομάδα που θα προσπαθήσει να βρεί τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό

 

Πηγές: barcelona.indymedia.org#Burgos  , #Gamonal