Σουηδία: Κείμενο Αλληλεγγύης στους 10 συλληφθέντες αντιφασίστες

Αναρχοσυνδικαλιστική Νεολαία Στοκχόλμης (SUF): Αλληλεγγύη στο Επαναστατικό Μέτωπο (Revolutionära Fronten)

Φωτογραφία με μέλη της οργάνωσης RF

   Σήμερα 19 Νοεμβρίου μας ήρθε η είδηση ότι αντιφασίστες από το Επαναστατικό Μέτωπο (Revolutionära Fronten) έγιναν αντικείμενο καταδρομικής επίθεσης από μπάτσους και την εθνική δύναμη ασφαλείας.

Η καταστολή ενός οργανωμένου σοσιαλιστικό κινήματος δεν αποτελεί είδηση δυστυχώς. Όταν οι μπάτσοι δηλώνουν ότι γίνονται επιχειρήσεις για την ασφάλεια μας, εννοούν στην πραγματικότητα την ασφάλεια του κράτους. Με το να αμφισβητούν το κρατικό μονοπώλιο της βίας, δηλαδή το δικαίωμα χρησιμοποίησης βίας από το κράτος και την τιμωρία όσων άλλων προβαίνουν σε βίαιες πράξεις, τα κινήματα αμφισβητούν σε μεγάλο βαθμό το ίδιο το κράτος, και για αυτό τιμωρούνται. Είναι μια ευθεία επίθεση από το κράτος στον οργανωμένο αντιφασισμό και περαιτέρω στο εργατικό κίνημα, με στόχο τον κατευνασμό του. Το Επαναστατικό Μέτωπο (ΕΜ) τιμωρείται τώρα για την στήριξή του στην εργατική τάξη. Με την στήριξη αυτή, το ΕΜ αμφισβητεί το κράτος και την βία του, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο μιας και ένα ενεργό και οργανωμένο σοσιαλιστικό κίνημα αποτελεί μια τεράστια απειλή για το κράτος.

   Είναι το αντιφασιστικό κίνημα, στο οποίο ανήκει και το ΕΜ, το οποίο έχει επιτρέψει σε όλους εμάς τους σοσιαλιστές να δρούμε χωρίς φόβο για τους ναζί. Όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε ανήκουμε στο κίνημα αυτό είτε είναι στο σχολείο, είτε στην δουλειά ή στον δρόμο. Αποτελούμε όλοι μέρος του αντιφασιστικού κινήματος με σκοπό έναν καλύτερο κόσμο και δείχνουμε αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλον. Μέσα από τέτοιες καταστάσεις δοκιμάζεται η αλληλεγγύη μεταξύ μας, γιατί τώρα αναδεικνύονται οι αντιφάσεις, όταν μέρος του κινήματος αποτελεί απειλή για το καθεστώς.

   Στεκόμαστε δίπλα δίπλα στο αγώνα εναντίον κράτους και κεφαλαίου, εναντίον των ναζί και των «συνειδητοποιημένων» νεοφιλελεύθερων, για τον σοσιαλισμό και την ελευθερία και για την αταξική κοινωνία. Είναι ένας αγώνας που μας ενώνει ανεξάρτητα το πως βλέπουμε την μαχητικότητα και είναι ένας αγώνας τον οποίο πρέπει να στηρίξουμε όταν το κίνημα αντιμετωπίζει την αντίδραση του κράτους. Μόνο μέσω της αλληλεγγύης μπορεί το κίνημα να μεγαλώσει και να αποκτήσει πυγμή. Μόνο ενωμένοι έχουμε ισχύ, όταν οργανωνόμαστε και βρίσκουμε δύναμη ο/η ένας/μία από τον/την άλλο/άλλη στις δύσκολες στιγμές.

Εκφράζουμε λοιπόν την στήριξή μας στο ΕΜ, ειδικά σε όσους πλήττονται αυτή την στιγμή αλλά και τις οικογένειές και τους φίλους τους.
Δεν είστε μόνοι!

                                                                                                                                            Αναρχοσυνδικαλιστική Νεολαία Στοκχόλμης (SUF), 19 Νοεμβρίου 2013

Πηγή:http://motkraft.net