Η ένσταση του Jeremy και τo επόμενο στάδιο

5 Ιούνη 2013
Τελευταία τρίτη, πρωί, καθώς βαρυά σύννεφα σχηματίζονται έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο χαμηλά του Μανχάταν, ο Jeremy Hammond ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία για παραβίαση του νόμο Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης. Το έγκλημά του ήταν η δημοσιοποίηση εσωτερικών emails από την υπηρεσία πληροφοριών  της  Stratfor η οποία  εταιρεία κατασκόπευε ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατ ‘εντολή μεγάλων επιχειρήσεων και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Γι αυτή την κατηγορία αντιμετωπίζει  μέχρι και 10 χρόνια στη φυλακή. Σε μια δήλωση του που εξηγεί τη δράση του ο Jeremy έγραψε, «πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες τους οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες. Έκανα ό, τι πιστεύα ότι είναι σωστό.
  Εκείνο το απόγευμα, δίδυμος αδελφός του Jeremy, ο Jason, απέστειλε μια online αίτηση ζητώντας στο δικαστή να ορίσει στο Jeremy μια ποινή στο χρόνο που ήδη είχε εκτίσει στις φυλακές. Ο Jeremy έχει ήδη περάσει 15 μήνες στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων βδομάδων στην απομόνωση. Τρεις από τους Ιρλανδούς και Βρετανούς συγκατηγορούμενους του σήμερα αποφυλακίζονται και από τους λοιπούς τρεις απομείναντες δεν θα περάσει περισσότερο χρόνο στη φυλακή απ’όσο ήδη έχει εκτίσει ο Jeremy.
  O Jason στέκεται απέναντι σε όλο το ομοσπονδιακό ποινικό σύστημα δικαιοσύνης ,ίδιο σύστημα που οδήγησε Aaron Swartz στην αυτοκτονία και δεν μπορεί να το κάνει μόνη της. Εαν δε το έχετε κάνει ήδη τότε παρακαλούμε να συμμετέχετε στην καμπάνια του Jason υπογράφοντας την αίτηση στο Change.org που αναφέρει ότι ο Jeremy έχει περάσει ήδη αρκετό χρόνο στη Φυλακή. Εαν το έχετε ήδη υπογράψει παρακαλώ πείτε το στους φίλους στους συνεργάτες, στην οικογένεια σας.
  Αν είστε στη Νέας Υόρκης αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να υποστηρίξετε το Jeremy συμμετέχοντας σε μια διαμαρτηρία αλληλεγγύης έξω από το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου.  Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Πανεπιστήμιο Pace αμέσως μετά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Left Forum στις 9:15 μ.μ. και θα προχωρήσει προς το MCC. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μουσικά όργανα και αντικείμενα που κάνουν θόρυβο.
   Η υπερασπιστική επιτροπή “Jeremy Hammond”  κατά την διάρκεια των τριών ημερών του Left Forum (Ιούνιος 7-9) θα κάνει σχετικές ενημερώσεις και όσοι αλληλέγγυοι  ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πλαίσιο της δίωξης του Jeremy καλούνται να παραστούν σε τη Κυριακή 7 Ιουνου στην εκδήλωση με  τίτλο «Ακτιβισμός Πληροφορίες: η Fifth Estate. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 12:00-14:00 στο Pace University και θα παραστούν η ανθρωπολόγος Gabriella Coleman, ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Will Potter, ο συνηγόρος υπεράσπισης Grainne O’Neill (μέλος της νομικής ομάδας του Jeremy) και από τους National Lawyers Guild Mass Defense Coordinator ο Abi Hassen.

 

 

Free Jeremy