Κάλεσμα για μια διεθνή εβδομάδα αλληλεγγύης στους/στις αναρχικούς/ές κρατούμενους/νες

presosΤο καλοκαίρι του 2013 μέλη των διαφορετικών ομάδων του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού συζητήσαμε την ανάγκη δημιουργίας μιας Διεθνούς Ημέρας των Αναρχικών Κρατουμένων. Δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη μέρες όπως η Μέρα των Δικαιωμάτων των Πολιτικών Κρατουμένων και η Μέρα της Δικαιοσύνης, θεωρούμε σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στις υποθέσεις των δικών μας συντρόφων/ισσών.

Κατ’ αρχάς πολλές/οί αναρχικές/οί φυλακισμένες/οι δεν θα αναγνωριστούν ποτέ ως «πολιτικες/οί κρατούμενες/οι» από τις επίσημες οργανώσεις των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» των οποίων η αντίληψη περί κοινωνικής δικαιοσύνης καθορίζεται αυστηρώς από τους νόμους του καπιταλιστικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένοι όχι μόνο για να προστατεύουν τον κρατικό μηχανισμό αλλά και για να αποτρέπουν κάθε πραγματική κοινωνική αλλαγή. Έπειτα, ακόμη κι εμείς, λόγω του ότι βιώνουμε την κατάσταση των χωρών στις οποίες ζούμε, γνωρίζουμε λίγα για την καταστολή που υπάρχει σε άλλες χώρες και πολύ λιγότερα όσον αφορά τα ονόματα και τις υποθέσεις των φυλακισμένων συντρόφων/ισσών μας.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια Ετήσια Εβδομάδα των Αναρχικών Κρατουμένων που θα ξεκινά στις 23 και θα τελειώνει στις 30 Αυγούστου. Η 23 Αυγούστου επιλέχθηκε σαν ημερομηνία έναρξης γιατί στις 23 Αυγούστου 1927 οι αναρχικοί NicolaSacco και BartolomeoVanzettiαπό την Ιταλία εκτελέσθηκαν στην φυλακή. Είχαν κριθεί ένοχοι για τον φόνο δύο ατόμων κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε ένα εργοστάσιο παπουτσιών στο South Braintree, Massachusetts. Η σύλληψή τους εντασσόταν στο πλαίσιο της πιο εκτεταμένης εκστρατείας της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στις ριζοσπαστικές δυνάμεις. Οι αποδείξεις που είχε το Κράτος ενάντιά τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και σήμερα πολλοί/ές πιστεύουν ότι η καταδίκη τους στηριζόταν στις αναρχικές τους πεποιθήσεις.

Δεδομένης της φύσης και της πολυμορφίας των αναρχικών συλλογικοτήτων στον κόσμο, προτείνουμε την οργάνωση μιας εβδομάδας κοινών δράσεων, αντί μιας δράσης σε μια συγκεκριμένη μέρα, διευκολύνοντας έτσι την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Γι’ αυτό καλούμε τις/τους συντρόφισσες/ους να μεταφέρουν την πληροφορία της Εβδομάδας των Αναρχικών Κρατουμένων και σε άλλες ομάδες και συλλογικότητες, αλλά και να συμμετάσχουν σε αυτήν με εκδηλώσεις στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται. Οι δράσεις μπορεί να πάρουν οποιαδήποτε μορφή, από εκδηλώσεις πληροφόρησης, προβολές, συναυλίες αλληλεγγύης μέχρι άμεσες δράσεις και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μέχρι την απελευθέρωση όλων!

“325” αναρχική ομάδα αντιπληροφόρησης

ΑΜΣ Bielorusia

ΑΜΣ Brighton

ΑΜΣBristol

ΑΜΣ Cardiff

ΑΜΣ Finlandia

ΑΜΣ Kiev

ΑΜΣ República Checa

ΑΜΣ Latvia

ΑΜΣ Leeds

ΑΜΣ Londrés

ΑΜΣ México

ΑΜΣ Moscú

Nizhny Novgorod (ΟμάδαΕνάντιαστηνΚαταστολή)

ΑΜΣ St.Petersburgo

 

Πηγές:

http://www.nodo50.org/cna/

http://www.abajolosmuros.org/index.php/noticias-anticarcelarias/212-llamado-para-una-semana-internacional-por-los-presos-anarquistas