Άμστερνταμ, Ολλανδία: Γράμμα έξωσης στην Ten Katestraat 61-63

Μερικές μέρες μετά το δικαστήριο από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στην διεύθυνση Ten Katestraat 49 [στο Άμστερνταμ], ακολούθησε απειλή στα κατειλημμένα κτίρια στις διευθύνσεις Ten Katestraat 61 και 63 που ανήκουν στην Rochdale. Ο Otto van der Bijl από το γραφείο δικαιοσύνης έστειλε γράμμα ειδοποίησης έξωσης σε 8 εβδομάδες, που σημαίνει ότι όχι ο ιδιοκτήτης αλλά το κράτος το ίδιο παίρνει πρωτοβουλία ενάντια στους πρόσφυγες. Είναι η πρώτη φορά που η κατάληψη «Είμαστε εδώ» αντιμετωπίζεται με βάση τον ποινικό νόμο.

Σύμφωνα με τους τοπικούς πολιτικούς, η Rochdale ακόμη δεν δείχνει να έχει σχέδια ή άδειες να ανακαινίσει τα κτίρια, ενώ οι άνθρωποι που κάνουν κατάληψη σε αυτά έχουν ξοδέψει πολλές βδομάδες να τα χτίζουν (τουαλέτες, ντουζ, ηλεκτρικό ρεύμα, πατώματα και ταβάνια) και τα έκαναν ασφαλή και κατοικήσιμα.  Η ομάδα έχει μια βδομάδα για να ξεκινήσει τη διαδικασία υπεράσπισης των καταλήψεων στο δικαστήριο.
Ελάτε στο Voku [1] την επόμενη Τετάρτη στις 7μμ στην Ten Katestraat 49 για να υποστηρίξετε την υπόθεση.
Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις.
[1] Voku είναι συντομογραφία στα Ολλανδικά για «Κουζίνα των ανθρώπων». Πρόκειται για κουζίνα αλληλεγγύης όπου μια ομάδα ατόμων μαγειρεύει εθελοντικά και τα έσοδα της κουζίνας πάνε σε συγκεκριμένο σκοπό.