Εικόνες από ΑΣΟΕΕ (ενημέρωση)

ΑΣΟΕΕ, 11 Μάρτη

   Kάνει ακόμη λίγο κρύο όμως η άνοιξη μπήκε στις καρδιές των φοιτητών. Ο ηλιόλουστος καιρός της πόλης κάνει τα νιάτα να τρέχουν αφυδατωμένα στις αίθουσες μάθησης και δημιουργίας…ενώ την ίδια ώρα λίγα μέτρα δίπλα άνθρωποι κυνηγιούνται από τα ΜΑΤ, οι αλληλέγγυοι επιβραβεύονται με χημικά και το άτυπο-τυπικό ακαδημαϊκό άσυλο απειλείται για ακόμη μια φορά. 

  Από νωρίς το πρωί της Tρίτης στην Πατησίων και κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπάτσοι έκαναν ελέγχους σε ανθρώπους που δεν μοιάζαν να είναι “ντόπιοι”. Αργότερα, μετά τις 12 το μεσημέρι, η παρουσία της αστυνομίας  ενισχύθηκε κατά πολύ. Οι μικροπωλητές μπρος από την ΑΣΟΕΕ κυνηγήθηκαν και βρήκαν άσυλο μέσα στο πανεπιστήμιο. ΜΑΤ έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Πατησίων για περισσότερο από ώρα και  μπάτσοι έκλεισαν και κάθετους δρόμους από την μεριά της 3ης Σεπτεμβρίου.  Η δικαιολογία που αράδιαζαν στους πολίτες που τους ρωτούσαν για τους κλειστούς δρόμους και που δεν προσπερνούσαν βιαστικά, αδιάφορα ή φοβισμένα ήταν ότι “κάποιοι”από ΑΣΟΕΕ πετούν μπουκάλια και ξύλα. (Ο περιχαρής πιτσιρικάς μπατσάκος φαίνεται να μαθητεύει σε αυτό το φαντασιακό..ότι υπάρχει για να του πετούν μπουκάλια και ξύλα γιατί διαφορετικά η ύπαρξη του θα turk polisπεριορίζονταν σε μια κενή δραστικότητα που θα εξανεμίζονταν ακόμα πιο εύκολα καθώς ούτως ή άλλως είναι ήδη αναλώσιμος)

Τα ΜΑΤ σε μια -ακόμη- επίδειξη ισχύος έριξαν χημικά προς το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ όπου είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι και φώναζαν συνθήματα. Αγανακτισμένη επιβάτης αστικού λεωφορείου που αναγκάστηκε να αποβιβαστεί για να συνεχίσει την πορεία της, καθώς οι μπάτσοι είχαν καθηλώσει τα αστικά στη στάση πριν το πανεπιστήμιο, ωρύονταν προς τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ οτι “Αναγκάζετε τους Έλληνες να περπατάνε!!”!…ο βερμπαλισμός του μωρού πρέπει να διορθωθεί.. καθώς τετοιοι “Έλληνες”μόνο σέρνονται. Ένα ακόμη σκηνικό σε αυτό το δεύτερο σημερινό επεισόδιο καταστολής: Μπατσάκος αποκρινόμενος σε άλλον αγανακτισμένο Έλληνα για το γιατί επικρατεί αυτό το κυκλοφοριακό χάος και κλείνουν (από τους μπάτσους) οι δρόμοι..και δεν πιάνουν απλά τα ταραχοποιά στοιχεία…αποκρύνθηκε με ένα χαμόγελο σαρδόνιο “αφού έχουμε δημοκρατία…”…

  Το τρίτο και τελευταίο επισόδειο σήμερα εκτυλίχθηκε 2 ώρες αργότερα του πρώτου. Tα ΜΑΤ ξαναέκλεισαν τη Πατησίων μέχρι τις 4μμ περίπου. Οι μπάτσοι αυτή τη φορά ήταν περισσότερο πιεστικοί. Έκαναν την εμφάνιση τους ΔΕΛΤΑ στην πίσω μεριά της ΑΣΟΕΕ και ασφαλίτες έκαναν εξακριβώσεις σε όποιον τους φαινόταν “ενοχλητικός”.

  Tα 3 εικόνες της σημερινής ημέρας που πρέπει να μείνουν: Οι μαχητικοί αλλοδαποί που ξεσπάθωσαν λιγάκι με τους μπάτσους που τους κυνηγούν, τους φυλακίζουν, τους δέρνουν, τους ληστεύουν…οι άλλοι, οι λίγο μεγαλύτεροι ηλικιακά καθισμένοι σε ένα προς το παρόν ασφαλέστερο πεζούλι στην ΑΣΟΕΕ, κουρασμένοι, αρκετά κουρασμένοι..και τέλος το..”γελαστό παιδί”..που αντίθετα με εκείνο το παλιό δε φαίνεται να χει πάρει πρέφα τι γίνεται απέναντι του, ακόμη και τώρα, σήμερα, ο μπάτσος δίπλα του φαντάζει φολκλορ θέαμα, η καταστολή ως κανονικότητα και η διδασκαλία στην πανεπιστημιακή αίθουσα ως η λούπα του συστήματος που υπόσχεται ότι χαρίζει στο μελλοντικό πτυχιούχο τη γη της επαγγελίας.

 

ΑΣΟΕΕ, 12-13 Μάρτη

Το σκηνικό κρατικού τσαμπουκά επαναλήφθηκε τη Τετάρτη 12/3, αυτή τη φορά κάνοντας χρήση πολύ περισσότερων χημικών.

 

Ο Πρύτανης του ιδρύματος αποφασίζει να κλείσει τη σχολή “μέχρι νεοτέρας”.

 

 
 to be continued

 

 

 
Ενημερωτικά site του ΜΗ παθητικού κομματιού της μικροκοινότητας της ΑΣΟΕΕ :
Συνέλευση Μεταναστών & Αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ   &  αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ασοεε