Νεότερα σχετικά με την υπόθεση των Carlos, Amelie και Fallon που συνελήφθησαν στο Μεξικό στις 5 Ιανουαρίου 2014

Στις 17 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν οι 40 μέρες προληπτικής κράτησης που είχε αποφασίσει η εισαγγελία του Μεξικού κατά του συντρόφου Carlos López και των συντροφισσών Amelie Palletier και Fallon Poisson.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 40 ημερών προσπάθησαν να κατασκευάσουν εναντίον τους μια δίκη με την κατηγορία της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος αλλά, παρά τον εκφοβισμό και τις ανακρίσεις τύπου ιεράς εξέτασης, δεν τα κατάφεραν. ‘Έτσι οι σύντροφοι/συντρόφισσες αφέθηκαν αρχικά ελεύθεροι λόγω έλλειψης στοιχείων. Στη συνέχεια η τοπική ομοσπονδιακή αστυνομία τους συνέλαβε και πάλι με τις κατηγορίες της πρόκλησης φθορών και της επίθεσης κατά της δημόσιας τάξης.

Οι συντρόφισσες Amelie και Fallon βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές της Σαντα Μαρτα όπου τις επισκέφθηκαν οι δικηγόροι τους. Ο Carlos τηλεφώνησε και είπε ότι βρίσκεται στις φυλακές του Οριέντε αν και το επισκεπτήριο θα ξεκινούσε γι’ αυτόν από την επόμενη μέρα (20 Φεβρουαρίου).

Εφόσον διώκονται για πλημμελήματα είναι πιθανό να οριστεί εγγύηση, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε την περίπτωση του Mario González που, ενώ αντιμετώπιζε παρόμοιες κατηγορίες, δεν μπορούσε να εξαγοράσει την ποινή του μιας και οι αιτήσεις του για ορισμό ποσού εγγύησης απορρίπτονταν συστηματικά με τη δικαιολογία ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Δε θα σταματήσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με τα αδέρφια/τις αδερφές μας που το Κράτος απαγάγει!

Λευτεριά στους Carlos, Amelie και Fallon!
Λευτεριά στους συντρόφους Mario, Salvador και Fernando!
Λευτεριά σε όλους!

Να γκρεμιστούν τα τείχη των φυλακών!

Πηγές: (στα ισπανικά) fuegoalascarceles.wordpress.com, (στα αγγλικά) 325.nostate.net

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση στα ελληνικά:
Επείγον: σύλληψη τριών συντρόφων στο Μεξικό με την κατηγορία της πρόκλησης βλαβών, Μεξικό: Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τους 3 της 5ης Ιανουαρίου, Γράμμα της Fallon Poisson.