Γαλλία, Λυών: Αντιφασιστική διαδήλωση το Σαββάτο 22/02

1
Περίπου 1000 με 1300 άτομα βγήκαν στους δρόμους της Λυών για να δηλώσουν την  υποστήριξή τους τόσο στους ανήλικους τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από  τους Nεοναζί στην Vieux Lyon, όσο και στις οικογένειες τους. Η διαμαρτηρία έγινε και για να διαδηλώσουν ενάντια στην ιδέα του φασισμού και τις φασιστικές ομάδες  που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στην Λυών.
Έγιναν αρκετές ομιλίες. Κάποιες που είχαν γραφεί από τις οικογένειες των θυμάτων έγιναν στην αρχή της διαδήλωσης στην πλατεία Pont. Άλλες πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Bellecour. Τέλος έγιναν κάποιες στην πλατεία Terreaux όταν ολοκληρώθηκε η διαδήλωση.
 2
Στους δρόμους της Λυών ήχησαν συνθήματα, όπως “Ο Collomb [σημ.μτφ: νυν δήμαρχος της Λυών και υποψήφιος στις εκλογές τον Μάρτη] είναι συνένοχος στην φασιστική βία!”, “Να κλείσει η Traboule [σημ.μτφ: στέκι των φασίστων], έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!”, “O φασισμός είναι γάγκραινα, ή τον εξοντώνουμε ή μας σκοτώνει!” και “Το κράτος συνένοχος στις φασιστικές δολοφονίες”.

Οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες είχαν επίσης την ευκαιρία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους/στις εργαζό

3

μενους του βιβλιοπωλείου “Chapitre” που έχουν απολυθεί, και το οποίο τώρα βρίσκεται υπό κατάληψη. Τα συνθήματα έξω από την κατειλημμένη βιβλιοθήκη ήταν “Αλληλεγγύη στους στους/στις απολυμένους/ες” και “Στη μιζέρια απαντάμε μαζικά”.

Σημείωση: πληροφορίες  για την φασιστική επίθεση, εδώ