Ισπανία: Νεότερα από της περιοχή της Gamonal

Μια καινούρια πορεία έγινε χτές Παρασκευή 24 Γενάρη στους δρόμους του Burgos διεκδικώντας την άθώωση όσων συνελήφθησαν στα επεισόδια της gamonal-resisteπεριοχής Gamonal κι ενθαρρύνοντας τις υπόλοιπες πόλεις να παλέψουν ενάτια στην κερδοσκοπία και τη διαφθορά.
Στο τέλος της πορείας έγινε υπενθύμιση οτι στην τελευταία ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της περιοχής  Gamonal απαιτήθηκε από το Δημαρχείο ένας χώρος στην οδό Pablo Casals, συγκεκριμένα η παλιά Αίθουσα Πολιτισμού της τράπεζας Caja de Burgos. Ο εν λόγω χώρος ανήκει στο Δημαρχείο και είχε δωθεί στην Caja de Burgos για την εκτέλεση ενός προγράμματος κοινωνικής προσφοράς, αλλά έχει παρατηθεί και μείνει ανεκμετάλλευτος εδώ και κάποια χρόνια. Έγινε πριν καιρό μια προσπάθεια να φιλοξενηθεί εκεί ένα αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο αλλά μπλόκαρε μετά από μερικούς μήνες.
Το δημαρχείο είχε περιθώριο μέχρι την Παρασκευή (24/01) για να παραχωρήσει τον χώρο. Μετά από εκείνη τη μέρα και την πορεία που πραγματοποιήθηκε ο χώρος έμεινε ελεύθερος.
Θα ετοιμαστεί μέσα στις επόμενες μέρες (θα καθαριστεί κλπ.) με σκοπό να φιλοξενήσει εκδηλώσεις που απαιτεί η γειτονιά σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η επιτροπή του κέντρου.

Προηγούμενες ενημερώσεις σχετικά με την αντίσταση στη Gamonal:

Ενημερώσεις από τις πρώτες μέρες στα οδογράγματα 12

Πορείες συμπαράστασης στον αγώνα της περιοχής Gamonal σε όλη την Ισπανία

Ανακοίνωση την συνέλευση των κατοίκων της περιοχής Gamonal