Πορείες στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δολοφονημένου εν ψυχρώ από μπάτσο στις 6 Δεκεμβρίου 2008

Αθήνα [01:55] ΜΑΤ στην πλατεία τρέχοντας από Μεταξά. Μια άλλη διμοιρία των ΜΑΤ μπαίνει στην πλατεία από Θεμιστοκλέους #6dgr

Αθήνα [01:49] Συμπλοκές τώρα στη Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας. Video

Αθήνα [01:02] Οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια συνεχίζονται, αναφορές για “μπαμ” στο κάτω μέρος της πλατείας.

Καβάλα [00:50] Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα πορεία 80 ατόμων στο μοναδικό αντιεξουσιαστικό μπλοκ. Μοιράστηκαν κείμενα αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη.

Καρδίτσα [00:40] Πραγματοποίθηκε νωρίτερα σήμερα πορεία στο κέντρο της πόλης απο 200 περίπου άτομα με συνθήματα, μοίρασμα κειμένων και στένσιλ στους τοίχους.

Κοζάνη [00:33] Πραγματοποιήθηκε πορεία λίγο μετά τις 7μμ με δυνατό παλμό στο κέντρο της πόλης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με μικροφωνική, πανό και μοιράστηκαν κείμενα. Οι μπάτσοι ήταν προκλητικά κοντά στον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ την πορεία των 60 ατόμων ακολουθούσαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ.

Αθήνα [00:22] Mπήκαν στην μπλε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και μάζεψαν κόσμο. Τους πηγαίνουν στην ΓΑΔΑ. Οι δικηγόροι βρίσκονται ήδη στη ΓΑΔΑ και συνομιλούν με τους αρχίμπατσους, μεταβαίνουν κι άλλοι.

Κομοτηνή [00:10] Πανό από την πορεία στην Κομοτηνή σήμερα. Φωτογραφία

Αθήνα [00:04] Ήρθαν δύο περιπολικά και φόρτωσαν δύο άτομα από πλατεία. Φεύγουν. Πέφτει σήμα στις γύρω πολυκατοικίες να βγει ο κόσμος που είχε εγκλωβιστεί.

Αθήνα [23:56] Τώρα μια διμοιρία σέρνει ένα άτομο στην Αραχώβης. Τα ΜΑΤ φεύγουν από τις πολυκατοικίες και τραβιούνται προς τα πάνω (Μπενάκη και Στρέφη).

Αθήνα [23:50] Από τηλέφωνο: ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ δικηγόροι ΜΑΤ μπήκαν στην πολυκ. Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου για συλλήψεις. Ετοιμάζονται να μπουν και στην μπλε πολυκατοικία. Οι ΔΕΛΤΑδες έχουν βάλει μπουκάλια στην είσοδο της πολυκατατοικίας Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου (πάνω από το ναργιλεδάδικο) και τα φωτογραφίζουν.

Αθήνα [23:42] Διμοιρία και ομάδα ΔΕΛΤΑ κρυμμένοι στη γωνία πλατεία και Βαλτετσίου. Ψάχνουν με φακούς στα παρτέρια της πλατείας.

Αθήνα [23:30] Οι προσαγωγές από τις απογευματινές πορείες ανέρχονται συνολικά στις 136 εκ των οποίων οι 84 από Εξαρχεια. Οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, εκ των οποίων 3 από Εξάρχεια.

Αθήνα [23:27] Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα φώτα στα Εξάρχεια είναι όλα σβηστά. Οι μπάτσοι κόβουν βόλτες στα στενά και ψάχνουν κόσμο με φακούς ανά χείρας.

Αθήνα [23:23] Αναφορές κάνουν λόγο για ομάδα 40 ατόμων περικυκλωμένα από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην πλατεία.

Αθήνα [23:17] “Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη” φωνάζουν οι νεαροί στην Στουρνάρη. Οι μπάτσοι ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης στην πλατεία. Περίπου 15 ΔΕΛΤΑ στην Θεμιστοκλέους. ΜΑΤ στην πλατεία και στην Βαλτετσίου.

Αθήνα [23:16] Ερεσσού και Τοσίτσα μόλις δέχτηκαν επίθεση οι διμοιρίες ΜΑΤ.

Γερμανία [Βούπερταλ (Wuppertal)] Κρεμάστηκε πανό στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Ο Αλέξης δολοφονήθηκε από μπάτσο! Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε!» Φωτογραφία

Αγρίνιο [22:40] Νωρίτερα σήμερα άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες σε τράπεζες και στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο κέντρο του Αγρινίου. Συγκρούστηκαν με τους μπάτσους οι οποίοι έπνιξαν την περιοχή στα δακρυγόνα. Οι μπάτσοι κυνήγησαν ομάδα 50 ατόμων κοντά στο δημοτικό πάρκο και το γήπεδο του Παναιτωλικού. Υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές σε διάφορα σημεία της πόλης. Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4.

Αθήνα [22:15] Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από γονείς έξω από τη ΓΑΔΑ, οι συλληφθέντες μαθητές έχουν ξυλοκοπηθεί από τους μπάτσους.

Αθήνα [22:12] Κλειστή η Ιπποκράτους από Αλεξάνδρας, ψάχνουν τους περαστικούς.

Αθήνα [22:02] Διμοιρίες κατεβαίνουν την Στουρνάρη αποχωρώντας από την πλατεία, ενώ κάποιοι μπάτσοι παραμένουν. Ηρεμία γενικά, συνεχίζουν ωστόσο οι αναφορές για προσαγωγές.

Αθήνα [22:01] Οι προσαγωγές από την πορεία των μαθητών μέχρι στιγμής είναι 27 από τις οποίες οι 10 έγιναν συλλήψεις.

Αθήνα [21:45] Όλοι οι συλληφθέντες από Μεσολογγίου οδηγούνται στην ΓΑΔΑ. Οι πρώτοι αλληλέγγυοι (μεταξύ των οποίων και γονείς των προσαχθέντων μαθητών)έχουν μαζευτεί απ’έξω (50 με 100 άτομα μέχρι στιγμής). Κατεβαίνουν κλούβες από Αλεξάνδρας προς Εξάρχεια.

Βόλος [21:43] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους περίπου 25 συλληφθέντες από την πορεία έξω από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας.

Αθήνα [21:30] ΔΕΛΤΑ στην Τοσίτσα και Ερεσού ανεβαίνουν προς τα πάνω. Η Αιόλου είναι γεμάτη μπάτσους και ασφαλίτες. Με κάποιο δυνατό φακό ή προβολάκι οι MATάδες φωτίζουν τα μπαλκόνια στην πλατεία προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν κόσμο.

Αθήνα [21:26] Τρεις προσαγωγές στην γωνία Στουρνάρη και Κάνιγγος από ΔΕΛΤΑδες. Τους πάνε τρέχοντας προς Πατησίων.

Αθήνα [21:20] Αναφορές για 20 πιθανόν συλλήψεις περιμετρικά του σημείου δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Προσαγωγή διαδηλωτή Μπενάκη και Καλλιδρομίου από Δέλτα πριν 20′, τον πήγαν στο τμήμα κλωτσώντας τον.

Αθήνα [21:16] Τρία παιδιά (υπολογίζεται ούτε 13 χρονών) ξέφυγαν από μπάτσους που τους κυνηγούσαν στην Σκουφά.

Αθήνα [21:13] Έφοδοι των ΜΑΤ κ ΔΕΛΤΑ σε καταστήματα. Προχωρούν σε προσαγωγές όποιων έχουν καταφύγει εκεί.

Αθήνα [21:10] Μπαίνουν ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην πλατεία, δέχονται επίθεση με πέτρες και ρίχνουν κρότου λάμψης. Ακούγονται εντολές για ντου στην Βαλτετσίου.

Αθήνα [21:05] Έκκληση για δικηγόρους. Σε πολυκατοικία της οδού Μεσολλογίου είναι δεκάδες άτομα αποκλεισμένα με τα ΜΑΤ απ’ έξω.

Αθήνα [20:59] ΜΑΤ ψάχνουν με φακούς έξω από το καφενείο Τσαμαδού και μέσα σε πολυκατοικίες.

Αθήνα [20:56] Μπάτσοι της ΔΕΛΤΑ μπήκαν σε μίνι-μάρκετ επί της οδού Μεσολογγίου με σκοπό να προσαγάγουν εγκλωβισμένους διαδηλωτές. Στη διασταύρωση Μεσολογγιου και Τζαβέλλα υπάρχει στημένο ιατρείο. Οι μπάτσοι διώχνουν άτομο που βιντεοσκοπούσε με κάμερα. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ στη Μεταξά και Μεσολογγιου.

Αθήνα [20:52] Ανεβαίνουν τώρα τουλάχιστον 50 άτομα προς Μεσολλογίου. 20 δελτάδες κατεβαίνουν την Μπενάκη τώρα. Κόσμος εγκλωβισμένος σε μαγαζιά.

Αθήνα [20:50] Κρότου λάμψης στην Μπενάκη. ΔΕΛΤΑ στην πλατεία και στην γωνία Σπ. Τρικούπη και πλατείας.

Αθήνα [20:40] Περικυκλώνουν ξανά την πλατεία από Αραχώβης, Καλλιδρομίου και λόφο Στρέφη. Περίπου δεκαπέντε με είκοσι ασφαλίτες γωνία Σπ. Τρικούπη και πλατείας συννενοούνται με τις διμοιρίες εκεί. Ανέβηκαν από Στουρνάρη κουκουλωμένοι τελείως.

Βόλος [20:32] 20-25 προληπτικές προσαγωγές πριν την πορεία, κυρίως πιτσιρικάδες. Ακόμα 10 προσαγωγές κατά τη διάρκεια της πορείας. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται με άτομα που βρίσκονται μέσα στο πανεπιστήμιο.

Αθήνα [20:32] Διμοιρία ανεβαίνει τρέχοντας την Σπ. Τρικούπη προς Μπενάκη και πίσω. Ο διμοιρίτης φωνάζει στην γωνία Σπ. Τρικούπη και Θεμιστοκλέους να μπουν πάνω πλατεία για να μη φαίνονται. Είναι εκεί τώρα και δεν φαίνονται. Προσοχή. Δύο διμοιρίες γωνία Στουρνάρη και πλατεία περιμένουν.

Αθήνα [20:29] Κυνηγητό Θεμστοκλέους και Σπ.Τρικούπη.

Αθήνα [20:25] Φωτιές σε σκουπίδια στην Μπενάκη. Η πλατεία είναι περικυκλωμένη. Διμοιρίες Θεμιστοκλέους, Τσαμαδού, Σπύρου Τρικούπη. Ερεσού και Μπενάκη ΔΕΛΤΑ και ΔΙ.ΑΣ. 50 άτομα τουλάχιστον. Προσοχή στην Βαλτετσίου είναι κρυμμένοι.

Θεσσαλονίκη [20.17] Μια προσαγωγή εκτός επεισοδίων από ασφαλίτες.

Αθήνα [20.12] Πολλά οδοφράγματα πέριξ της πλατείας. Πολύς κόσμος (2.000-3.0000) συγκεντρωμένος με συγκρουσιακές διαθέσεις και δεν υποχωρεί. Η περιοχή είναι βυθισμένη στο σκοτάδι και την έχουν πνίξει στα δακρυγόνα.

Αθήνα [20:06] Κυκλωτική κίνηση της αστυνομίας. Μάχες σώμα με σώμα. Μπάτσοι τώρα μέσα στην πλατεία κατεβάζουν τα πανό. Αύρα στην Καλλιδρομίου. ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ στην Θεμιστοκλέους.

Θεσσαλονικη [20:07] Καφέ σπάστηκε μετά την εισβολή ΜΑΤ που κυνηγούσαν διαδηλωτές.

Λάρισα [20:06] Η πορεία τερμάτισε στη πλατεία ταχυδρομείου πριν λίγο με δυνατό παλμό και περίπου 400 άτομα.

Αθήνα [20:00] Επιθέσεις με μολότοφ και στη συνέχεια συγκρούσεις διαδηλωτών με μπάτσους στην πλατεία Εξαρχείων. Έντρομα τα ΜΑΤ υποχώρησαν προσωρινά ρίχνοντας βροχή κρότου λάμψης. Οδοφράγματα στην Βαλτετσίου.

Θεσσαλονίκη [19:57] Οι μπάτσοι έχουν περικυκλώσει την άδεια Καμάρα. Έγιναν δύο προσαγωγές. Φωτογραφία

Αλεξανδρούπολη [19:54] Πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από 30 αναρχικούς-ές και 30 στο μπλοκ της αριστεράς.

Αθήνα [19:46] Οι μπάτσοι περικύκλωσαν την πορεία στα Προπύλαια. Αστυνομικές δυνάμεις κινούνται στους αποκλεισμένους δρόμους.

Θεσσαλονίκη [19:45] Κρότου λάμψης στην Αγίας Σοφίας. Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην διασταύρωση Εγνατίας με Ιασονίδου. Πεταχτηκαν πετρες. Τα ΜΑΤ κυνήγησαν τον κόσμο προς Καμάρα. Φωτογραφία

Αθήνα [19:43] Η πορεία έκοψε αιφνιδιαστικά δεξιά στη βιβλιοθήκη. Τα ΜΑΤ έμειναν πίσω. Μικροεπεισόδια στην Ιπποκράτους με αποτέλεσμα η πορεία να κοπεί και ένα μέρος της να κατευθύνεται προς Εξάρχεια ενώ το άλλο προς Ομόνοια.

Θεσσαλονίκη [19:40] Η πορεία έφτασε στην Καμάρα. Οι διαδηλωτές μαζεύουν τα πανό. Αποχωρούν αρκετοί αλλά μένει κόσμος στην Εγνατία.

Κομοτηνή [19:40] Τρεις σπασμένες τράπεζες στην Κομοτηνή μετά την πορεία.

Αθήνα [19:30] Η κεφαλή της πορείας κινείται στην Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος βρίσκεται στο Σύνταγμα. Φωτογραφία

Βόλος [19:30] Η πορεία έχει φτάσει λίγο κάτω από τον Θόλο, όπου και δέχτηκε επίθεση. Η πορεία διαλύθηκε προς το παρόν.

Αθήνα [19:25] Η πορεία φτάνει στο Σύνταγμα και αν κρίνουμε από την αστυνομική δύναμη που ύπαρχει στο δρόμο η εξέγερση του Δεκέμβρη στοιχειώνει ακόμα το κράτος. Αλληλεγγύη και θάρρος μπροστά στην κρατική τρομοκρατία.

Αθήνα [19:25] Η οδός Βασιλέως Γεωργίου μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια είναι κλειστή και από τις δύο πλευρές. Μεγάλη προσοχή.

Αθήνα [19:13] H πορεία έφτασε στο Σύνταγμα. Φωτογραφία

Κομοτηνή [19:10] Η παρουσία μπάτσων είναι μεγάλη έξω από την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης. Φωτογραφία

Αθήνα [18:49] Ξεκίνησε η πορεία, κατεβαίνει την Πανεπιστημίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Διμοιρίες ΜΑΤ, και ΔΕΛΤΑ σχεδόν σε κάθε γωνία της Κολοκοτρώνη. Αναφορές για παρουσία ασφαλιτών.

Αθήνα [18:35] Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι προσαγωγές από την πορεία των μαθητών ανέρχονται στις 55 από τις οποίες οι 10 είναι συλλήψεις. Αναφορά για 4 αστυνομικούς τραυματίες.

Κομοτηνή [18:40] Η πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οδεύει προς το Α.Τ. Κομοτηνής. Φωτογραφία

Αθήνα [18:25] Περίπου 3-4 χιλιάδες κόσμος στα Προπύλαια (από 98fm) Φωτογραφία

Θεσσαλονίκη [18:16] Η πορεία ξεκίνησε. Φωτογραφία

Θεσσαλονίκη [18.10] Οι διαδηλωτές μαζεύονται για την πορεία. Φωτογραφία

Νέα Υόρκη [–] «Ο Αλέξης ήταν εδώ» και «Δολοφόνοι» στην Ελληνική Πρεσβεία στην Νέα Υόρκη. Φωτογραφία

Αθήνα [17:20] Δύο φωτορεπόρτερ έχουν προσαχθεί από το Μοναστηράκι και μεταφέρονται στο τμήμα Ακροπόλεως παρόλο που επέδειξαν τις ταυτότητες τους! από Mάριος Λώλος

Αθήνα [17:19] «Αλέξη ζεις δεν ξεχνώ 6/12/08. Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι» στην Κοραή Φωτογραφία

Αθήνα [16:40] Παρέμβαση με πανό στα Άνω Λιόσια. «Δεν ξεχνάμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και ούτε κανέναν άλλον δολοφονημένο από το (παρα)κράτος».

Αθήνα [16:16] Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες 26 προσαγωγές μαθητών, αρκετοί έχουν δεχτεί ξύλο από τα ΜΑΤ και βρίσκονται στην ΓΑΔΑ. Το νου μας για ασφαλίτες και μπάτσους. via 98fm

Αθήνα [16:00] Νομική υποστήριξη για σήμερα: 6976783658, 6944613555, 6979229075, 6946563482 και 6938675348.

Αθήνα [15:58] Από τηλ. ενημέρωση, γίνονται προληπτικές προσαγωγές αυτή την ώρα στην Αθήνα. Συνέλαβαν σύντροφο στην Γωνία Μπενάκη και Ακαδημίας.

Αθήνα [15:50] Φωτογραφικό υλικό από τις βίαιες προσαγωγές στα Προπύλαια. Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3.

Νέα Υόρκη [–] Διαμαρτυρία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με πανό «Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση». Φωτογραφία

Αθήνα [15:11] Αποχωρούν οι διμοιρίες από Προπύλαια.

Αθήνα [14:56] Στην Μπενάκη έχει ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες μικρής ηλικίας με σακίδια και ένας επικεφαλής με ακουστικό στο αυτί. Στην γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας και στην Πανεπιστημίου έχει διμοιρίες, σε κάθε κάθετο έχει ασφαλίτες.

Αθήνα [14:53] Στα Προπύλαια προσήχθησαν 8 άτομα, 6 αγόρια και 2 κορίτσια, πριν και μετά την περικύκλωση. Πολύ ξύλο κατά την προσαγωγή και πριν την περικύκλωση. Γίνονται διαπραγματεύσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την αστυνομία για να αφήσουν τους διαδηλωτές. via @kinimatini

Αθήνα [14:50] Η διαδικασία ελέγχου των αποκλεισμένων μαθητών έφτασε στο τέλος της χωρίς προσαγωγές. Το παιδί που λιποθύμησε πιο πριν στα Προπύλαια, το παρέλαβε ασθενοφόρο.

Αθήνα [14:40] Ασθενοφόρο στο σημείο, δίνονται πρώτες βοήθειες σε μαθητές με αναπνευστικά από τα δακρυγόνα.

Αθήνα [14:37] Ασφυκτική χρήση δακρυγόνων και παρουσία μπάτσων. Άνοιξαν διάδρομο και αφήνουν τους μαθητές και μαθήτριες να φύγουν ένας ένας αφότου τους ψάξουν. Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3.

Αθήνα [14:27] Παιδί στα Προπύλαια λιποθύμησε και τα ΜΑΤ εμπόδισαν κόσμο να περάσει για να δώσει πρώτες βοήθειες.

Αθήνα [14:15] Με βανάκι πήραν προς ΓΑΔΑ 20 περίπου μικρούς μαθητές και μαθήτριες από τα Προπύλαια. Όποιος έχει τηλέφωνα δικηγόρων ή της ομάδας νομικής βοήθειας ας ειδοποιήσει άμεσα.

Αθήνα [14:06] Οι μπάτσοι διώχνουν τους δημοσιογράφους από το σημείο που έχουν εγκλωβιστεί οι μαθητές και μαθήτριες, το πάνε για μαζικές προσαγωγές. Ακούγονται συνθήματα «Το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» Βίντεο

Αθήνα [14:03] Επίθεση των μπάτσων με δακρυγόνα, απάντηση με πέτρες και νεράντζια από τους μαθητές. Φωτογραφία

Αθήνα [13:50] ΜΑΤ τώρα στα Προπύλαια από τα πλαϊνά σκαλιά και στο πεζοδρόμιο. Περίπου 150-200 αποκλεισμένοι μαθητές και μαθήτριες. Προσαγωγές και ατμόσφαιρα ασφυκτική από τη χρήση δακρυγόνων. Φωτογραφία

Αθήνα [13:30] Η μαθητική πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος με ΜΑΤ να ακολουθούν Φωτογραφία

Αθήνα [13:00] Η πορεία συνεχίζεται, ακούγονται συνθήματα «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι» Φωτογραφία

Αθήνα [12:53] Σύμφωνα με τα καθεστωτικά, πρώτα επιτέθηκαν 30 άτομα και ξυλοκόπησαν τροχονόμο και μετά επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία. Αυτό αφήνεται να εννοηθεί ότι προκάλεσε την εμφάνιση των ματάδων κατά μήκος της Πανεπιστημίου.

Αθήνα [12:00] «Αλέξη ζεις. 6/12» Φωτογραφία

Θεσσαλονίκη [11:45] Η πορεία έφτασε στην Αριστοτέλους. Φωτογραφία

Αθήνα [11:40] Μολότοφ από αγνώστους λίγα μέτρα από το Α.Τ. Αιγάλεω πριν λίγο. Κανένας τραυματισμός.

Θεσσαλονίκη [11:30] Η πορεία στην Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει με περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες Φωτογραφία

Αθήνα [11:10] Έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι μαθητές και μαθήτριες στα Προπύλαια. Φωτογραφία

Αθήνα [11:00] Ο δήμος/μπάτσοι αφαίρεσαν τους κάδους για ακόμη μια φορά από τα Εξάρχεια εν όψει των σημερινών κινητοποιήσεων.

Αθήνα [10:00] Καλέσματα για πορείες στις 11:00 και στις 18:00 στα Προπύλαια.