Δράση της Capab στο Παρίσι ενάντια στο Front National

Νωρίς σήμερα το πρωί (30 Νοεμβρίου 2013), είκοσι ακτιβιστές/στριες αντιφασίστες/αντιφασίστριες πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το αρχηγείο του F-Haine 165 που βρίσκεται στο δρόμο Jeanne d’Arc στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, για να φωνάξουν «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, καμία γειτονιά για τους φασίστες» και «F για τους φασίστες Ν για τους Ναζί, κάτω το Front Nazional*» και για να καλύψουν το κτίριο με αφίσες.

Με αφορμή τις δημοτικές και Ευρωπαϊκές εκλογές, το φασιστικό κόμμα σκοπεύει να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση αλλά και την απώλεια  των  πολιτικών αξιών της κεντροαριστερής κυβέρνησης για να μεταδώσει το μίσος, τον ρατσισμό και την αμφισβήτηση των προοδευτικών αξιών. Η ώρα για την κατα μέτωπο επίθεση ήρθε: οι αντιφασίστες/στριες του Παρισιού και του γεωγραφικού διαμερίσματος Ile de France δεν θα τους αφήσουν ήσυχους και θα αντιμετωπίσουν με οποιοδήποτε μέσο την εμφάνισή τους στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στα κολέγια και στους χώρους δουλειάς. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να μεταφερθεί από τις γειτονιές σε μια ευρύτερη κλίμακα.

*Front Nazional: Το Εθνικιστικό κόμμα της Γαλλίας ονομάζεται Front National. Οι ακτιβιστές/στριες χρησιμοποίησαν σκόπιμα την λέξη Nazional αναφερόμενοι/ες στους ναζί.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eRvcWwHayMs[/youtube]

 

Πηγή