Δήλωση του Jeremy σχετικά με την ομολογία του

Σήμερα ομολόγησα την ενοχή μου στη κατηγορία για παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής απάτης και κατάχρησης. Εύχομαι αυτή η δήλωση να εξηγεί το σκεπτικό μου. Πιστεύω στην δύναμη της αλήθειας. Έχοντας αυτό σαν δεδομένο, δεν επιθυμώ να κρύψω το τί έκανα ή να αποποιηθώ τις πράξεις μου. Αυτή η ?μη-συνεργάσιμη? ομολογία μου επιτρέπει να εξηγήσω στον κόσμο τί έκανα και γιατί το εκανα, χωρίς να αποκαλύπτω τακτικές ή πληροφορίες στην κυβέρνηση και χωρίς να θέτω σε κίνδυνο τις ζωές και την ακεραιότητα άλλων ακτιβιστών online ή offline.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών ήμουν σχετικά σιωπηλός για τις λεπτομέρειες της περίπτωσης μου αφού δούλευα με τους δικηγόρους μου για να την επαναξέταση της υπόθεσης και την διαμόρφωση της καλύτερης νομικής στρατηγικής. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα με την υπόθεση της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και την αξιοπιστία του πληροφοριοδότη του FBI Hector Monsegur. Ωστόσο, επειδή οι εισαγγελείς συνέδεσαν τις κατηγορίες με φουσκωμένα στοιχεία για δολιοφθορά, αν έχανα την δίκη θα αντιμετώπιζα ένα εύρος καταδίκης περισσότερων των 30 ετών. Έχω εξαιρετικούς δικηγόρους και μια καταπληκτική κοινότητα ανθρώπων έξω που με στηρίζει. Τίποτα από αυτά ομως δεν αλλάζει το γεγονός ότι μάλλον θα έχανα την δίκη. Όμως ακόμη και αν δεν με έβρισκαν ένοχο στην δίκη, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχω ακόμη οχτώ εκρεμμείς μηνύσεις εναντίον μου σε διάφορες περιοχές σε όλη την χώρα. Εαν κέρδιζα την δίκη το πιο πίθανόν θα ήταν να με στείλουν σε ολόκληρη την χώρα για να αντιμετωπίσω παρόμοιες κατηγορίες σε διαφορετικές περιοχές. Η διαδικάσία θα μπορούσε να επαναλαμβανόταν στο άπειρο. Τελικά αποφάσισα ότι ο πιο πρακτικός δρόμος ήταν να αποδεχτώ την κατηγορία με μέγιστη ποινή τα 10 χρόνια και ασυλία σε ποινικές δίωξεις στο κάθε ομοσπονδιακό δικαστήριο.
Τώρα που ομολόγησα ένοχος μπορώ με ανακούφιση να δηλώσω ότι δούλεψα με τους Ανωνύμους για το χακάρισμα της Στρατφορ, μεταξύ άλλων ιστοσελίδων. Οι υπόλοιπες συμπεριλαμβάνουν προμηθευτές εξοπλισμού για το στρατό και την αστυνομία, ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και πληροφοριών, και υπηρεσίες επιβολής της τάξης. Το έκανα αυτό επειδή πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαιώμα να ξέρουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα αυτό που πιστεύω  είναι σωστό.
Έχω ήδη περάσει 15 μήνες φυλακή. Για βδομάδες βρισκούμουν σε κελί απομόνωσης. Μου έχουν στερήσει επισκέψεις και τηλεφωνήματα με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Η ομολογία μου εξασφαλίζει εμένα προσωπικά, την οικογένεια μου και την κοινότητα μου από την επανάληψη αυτής της καταπιεστικής διαδικασία
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και υποστηρικτές μου για τις καταπληκτικές και συνεχείς πράξεις αλληλεγγύης. Σήμερα είμαι στη ευχάριστη θέση να αναλάβω την ευθύνη για τις πράξεις μου και να προχωρήσω ακόμη ένα βήμα προς το φως.
Jeremy Hammond