Έκκληση από αναρχικούς συντρόφους σχετικά με τα γεγονότα στην Typhoon Yolanda (Φιλλιπίνες)

  Στις 8 Νοεμβρίου του 2013 ο τυφώνας Haiyan ή Yolanda (όπως είναι η τοπική του ονομασία) έπληξε από ξηρά τις Φιλιππίνες. Ο Typhoon Yolanda είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες, από όσους έπληξαν τις Φιλιππίνες, που έχουν καταγραφεί. Έιχε συνεχείς ανέμους  της τάξης των 235 χλμ ανά ώρα (147 mph) με ριπές των 275 kph (170 mph), όταν προσέγγισε τη ξηρά. Από τις μετρήσεις αυτές, ο Γιολάντα μπορεί να συγκριθεί με ένα ισχυρό τυφώνα κατηγορίας 4 των ΗΠΑ, που τείνει στην κορυφή της κατηγορίας που είναι το 5.
 
  Ανθρωποι νεκροί, αγνοούμενοι. Σπίτια, όλα τα κτίρια έχουν γκρεμιστεί. Δεν υπάρχουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα, ένα αξιοπρεπές μέρος για να μείνεις. Οι άνθρωποι αρχίζουν να λεηλατούν, να κλέβουν. Τα παιδιά είναι άρρωστα, πεινασμένα, κρυώνουν. Για 5 μέρες, το μόνο που βλέπαμε και ακούγαμε είναι το πόσο μας έχει καταστρέψει ο Yolanda. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν το τι ακριβώς έχει γίνει. Αλλά ποτέ δεν απελπιζόμαστε. Θα σταθούμε ξανά στα πόδια μας και ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
  Είμαστε μια μικρή ομάδα ριζοσπαστών που προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Εμείς δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, τους υπαλλήλους της, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεγάλες επίσημες οντότητες. Έχουμε ενημέρωση από τους ανθρώπους για τις πληγείσες περιοχές, ότι δε φτάνει σε αυτούς βοήθεια, παρά μόνο-φτάνει-στις περιοχές που μπορούν να προσεγγίσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Νέα από τους ντόπιους, αναφέρουν ότι δεν δόθηκε καμία βοήθεια σε αυτούς, τα πάντα παραμένουν σε δημαρχεία, οι στρατιώτες χρησημοποιούν αυτές τις προμήθειες, τα media παραμένουν στο αεροδρόμιο παρότι οι δρόμοι δεν έχουν εμπόδια και είναι εφικτό να πας σε άλλες πόλεις της περιοχής Leyte (η περισσότερο πληγείσα περιοχή)
  Η ομάδα μας δεν θέλει να έχει συγκεκριμένο όνομα. Αυτό επειδή δεν θέλουμε οι άνθρωποι να μας θυμούνται ως μια ομάδα που τους βοήθησε, αλλά -θέλουμε να μας θυμούνται- σαν ανθρώπους σαν κι αυτούς, σα ντόπιους και όχι σαν τις μεγάλες, παραδοσιακές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.
  Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή θα θέλατε να κάνετε μια δωρεά, παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τους συντρόφους σε αυτό το email: candiesandwhims@riseup.net
Ή μπορείτε να στείλετε δωρεές μέσω paypal στο email truthandloyalty@gmail.com