ΗΠΑ: Γράμμα του hacker αναρχικού κρατούμενου Jeremy Hammond

Εξεγερσιακούς χαιρετισμούς!

Μια δήλωση που γράφτηκε από τον Jeremy Hammond για τον έρανο Barrett Brown/ Jeremy Hammond που πραγματοποιήθηκε στο ThoughtWorks NYC στις 19/08/2013.

Ελπίζω τούτο το βράδυ να σας βρίσκει όλους καλά και με ηθικό ακμαίο.

Ευχαριστώ που ήρθατε για να δείξετε την συμπαράσταση σας σε ‘μένα και στον Barrett Brown.

Θέλω να φωνάξω προς όλους του κρατούμενους αδερφούς και αδερφές μου, εδώ στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο της New York, στο Brooklyn MDC, στο Rikers Island, στο Tobs, στο Cook County Jail στο Σικάγο, και σε όλους εκείνους που κάνουν απεργία πείνας στις φυλακές της California και στο Guantanamo. Ακόμα στους Bradley Manning, Barrett Brown, Julian Assange, τους 5 του πάρκου Tinley, τους πέντε του ΝΑΤΟ, τον Jerry Koch, και τον υπέροχο δίδυμο αδερφό μου, Jason Hammond.

Επίσης, ευχαριστώ τα παιδιά που δημιούργησαν αυτήν την εκδήλωση, που παρακολουθούν τα δικαστικά μου ραντεβού, που μου έχουν γράψει γράμματα και έστειλαν βιβλία, που πήγαν στις ηχηρές διαμαρτυρίες έξω απο την φυλακή που βρίσκομαι. Οι δράσεις αλληλεγγύης σας, δίνουν σε όλους μας κουράγιο, έμπνευση και δύναμη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, είμαστε αντιμέτωποι με μια ρατσιστική καπιταλιστική δομή εξουσίας που τροφοδοτεί πολέμους, καταστρέφει το περιβάλλον και κατασκοπεύει κάθε μας κίνηση! Κλειδώνουν εκατομμύρια ανθρώπους σε κλουβιά για “εγκλήματα” που διεφθαρμένες κυβερνήσεις και πολυεθνικές εταιρείες κάνουν σε καθημερινή βάση και σε μεγαλήτερη κλίμακα, κι όμως εμείς είμαστε οι “εγκληματίες”. Μας μπουζουριάζουν για όπλα και ναρκωτικά όταν οι εταιρίες αμυντικών συστημάτων και οι φαρμακοβιομηχανίες είναι οι μεγαλύτεροι διακινητές. Μας αποκαλούν κλέφτες ενώ είναι η ελίτ της Wall Street που μας κλέβουν στα τυφλά, εκμεταλλεύονται την εργασία μας, μάς πετάνε έξω από τα σπίτια μας και παίρνουν για “διασώσεις” δισεκατομμύρια δολλάρια.

Καταδικάζουν hackers και πληροφοριοδότες ενόσω οι NSA, CIA και FBI παρακολουθούν παράνομα τους πάντες και επιδίδονται σε κυβερνο-κατασκοπεία με τη βοήθεια ιών και χακεύοντας ξένα κυβερνητικά συστήματα. Βάζουν παντού πινακίδες που γράφουν “εαν δεις κάτι, τότε πες το” λες και τα εκτεταμένα συστήματα καμερών δεν είναι αρκετά, θέλουν εμείς οι ίδιοι να γίνουμε τα μάτια και τα αυτιά των μπάτσων ακόμη και για τους γειτόνους μας. Αλλά εαν καταδείξεις ύποπτες δραστηριότητες της δική μας κυβέρνησης, αν διαρρεύσουν πληροφορίες που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ελεύθερες και δημόσιες, τότε θα σε κυνηγήσουν μέχρι και το τέλος της γης για να καταφέρουν να σε χώσουν φυλακή. Ακόμη και όταν απλά κάνεις αναφορά σε αυτές τις διαρροές θα σε δυσφημήσουν, θα σε κλητεύσουν μηνύσουν για να μάθουν τις πηγές σου ή απλά να σε βάλουν φυλακή με ένα πλήθος χαλκευμένων κατηγοριών, όπως έκαναν στον Barrett Brown.

Ενώ αυτοί μας καταστέλλουν, διεισδύουν ανάμεσα μας, μας παγιδεύουν, παρενοχλούν τις οικογένειες και τους φίλους μας, αποκαλούν εμάς εγκληματίες, τρομοκράτες και προδότες, και καταπατούν τους δικούς τους νόμους για να προσπαθήσουν να μας σταματήσουν γιατί δουλεύουμε για να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Φοβούνται ότι εαν ο κόσμος μάθει την αλήθεια θα ‘ρθει η μέρα να λογοδοτήσουν για τα δικά τους εγκλήματα.

Αλλά μπορούμε μήπως να εμπιστευτούμε την “Ανεξάρτητη αρχή επανεξέτασης” που ορίστηκε να ερευνήσει την NSA; Μετά από όλα τα ψέμματα και τις σοβαρές παρανομίες, νομίζετε ότι κάποιος από αυτούς θα καταδικαστεί ή θα περάσει χρόνο στη φυλακή; Θα μπορέσουμε άραγε ποτέ να είμαστε ικανοποιημένοι με οποιαδήποτε μεταρρύθμιση υπόσχονται;

Η απάντηση προφανώς είναι όχι.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιοσύνη στα δικαστήριά τους.

Ναι, θα πρέπει να εξαλειφθεί η υποχρεωτική φυλάκιση στο ελάχιστο, αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Holder δεν δίνει δεκάρα για τον υπερπληθυσμό των φυλακών.

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση σχετικά με “την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας”, επειδή απλά θα συνεχίσουν να κατασκοπεύουν τους πάντες, μη λαμβάνοντας υπόψιν τους την κοινή γνώμη, μέχρι να τους σταματήσουμε.

Η ώρα για λόγια τέλειωσε, ήρθε η ώρα για συλλογική άρνηση, πολιτική ανυπακοή και άμεση δράση. Πρέπει να στηρίξουμε όλους εκείνους που έθεσαν σε κίνδυνο την ελευθερία και τη ζωή τους για να εκθέτουν και να αντιμετωπίσουν τη δομή της εξουσίας, και να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να σταματήσουν αυτούς τους πολέμους και οι τοίχοι της φυλακής  καταρρεύσουν και να μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και πάλι ελεύθεροι και ίσοι!

Δικός σας μέχρι την επανάσταση,
Jeremy Hammond.

Το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά στο 325.

One thought on “ΗΠΑ: Γράμμα του hacker αναρχικού κρατούμενου Jeremy Hammond”

Comments are closed.